Buna ziua!Sunt nelamurita si eu intr-o privinta... Am primit acasa doua amenzi de circulatie, fiecare in valoare de 250 de lei. Pana acum nimic iesit din comun... Ambele sunt pentru faptul ca nu am avut rovinieta, doar ca sunt din aceeasi zi, la diferenta de cateva ore. In ziua respectiva, pentru a evita traficul din Bucuresti, am luat-o prin comunele limitrofe capitalei si mi-au dat o amenda la ora 12.39 si a doua la 16.20. Este legal sa primesc doua amenzi intr-o zi pentru rovinieta? As vrea sa stiu ce spune legea, poate reusesc sa fac o contestatie...
In plus, ce se va intampla daca nu platesc aceste amenzi? Vin pe impozitul casei?
depinde - cum v-au dat amenda - prin Proces Verbal Clasic - v-au oprit fizic, sau ati primit ulterior prin posta?
daca l-ati primit ulterior prin posta (si a fost si redactat ulterior), atunci ar trebui sa aveti castig de cauza cu plangerea de mai sus.
Daca v-a fost dat pe loc PVC - atunci (desi puteti incerca), intr-adevar nu ar trebui sa aveti castig de cauza.
INSA - puteti argumenta CU un potential SUCCES altfceva - si anume ca la benzinariile din drum - nu ati putut cumpara rovinieta deoarece nu o aveau disponibila. Acum bineinteles trebuie sa aduceti si probe in acest sens. solicitati si inlocuirea cu avertisment.
Suplimentar - daca vi s-a pus in vedere si achitarea "Despagubirii" de 28 de EUR - care poate fi asimilata de instanta de judecata unei "Roviniete", puteti argumenta si acest lucru - si anume ca dupa primul PV ati avut rovinieta in baza "despagubirii".
are logica "nu am stiut ca nu mi s-a adus la cunostiinta", insa, nu se poate argumenta ca soferul stia ca nu este voie sa circule fara rovinieta?
Si, daca la fapta de sus se poate merge si da castig de cauza ptr ca nu i s-a adus la cunostiinta pe loc, nu se poate la fel si cu amenzile primite prin posta, ca..este acelasi lucru, "nu mi s-a adus la cunostinta prima data"!?!?