Azi noapte in jurul orei 1:30 am revenit la masina parcata undeva pe str.doamnei(universitate) insa pe o straduta care din cate am inteles este pentru un acces la un asa zis garaj(precizez ca pe acea straduta mai erau parcate si alte masini. La 1:04 au mutat masina fata de cum am lasat o eu si mi au "lipit" pe parbriz o somatie cum ca am primit o contraventie pentru oprirea interzisa. Am fost bagat la art143 din RAOUG 195/2002 si cu o posibila consecinta a art.109 alin 3 daca nu ma prezint la politie. Intrebarea mea, in conditiile in care nu exista nicaieri in zona vreun panou pe care sa scrie "Oprirea interzisa" si deasemenea nici macar un panou care sa precizeze ca exista acolo un garaj sau un acces auto; sunt in situatia de a primi acesta amenda?. Totodata as mai dori sa stiu daca exista vreo lege care sa l(i) oblige pe proprietar(i) sa puna un astfel de panou in cazul in care beneficiaza de un acces in curte(garaj). Si apoi o chestie care nu stiu cum se deduce; pe aceasta somatie scrie ca trebuie sa ma prezint la udriste( de luni pana vineri intre 8-17) altfel se aplica art 109 alin3 insa nu spune cat timp am la dispozitie...deci sa inteleg ca ma pot duce si peste 2 ani?
Recomandarea mea este sa mergeti la Udriste si acolo veti afla raspunsul la toate nedumeririle dv. Poate ca a fost plantat un semn dar a disparut sau poate ca exista vreo HCL referitor la strada respectiva. Oricum daca dv ati parcat masina in fata portii sau a usii de acces in vreun garaj, atunci sunteti vinovat. Accesul in curte sau garaj nu trebuie specificat prin semne de circulatie si nici nu trebuie hotarare judecatoreasca in acest sens.