@Livia Costescu, intotdeauna, dreptatea, este undeva pe la mijloc...
Copiii, atunci cand invata, nu invata decat pentru ei insisi, nu pentru altcineva sau pentru a dovedi altcuiva, ceva, ori pentru a-si multumi parintii.
Partea pozitiva, in tema propusa de dvs. este ca, s-ar putea sa aveti dreptate, vorbim depre cateva puncte (sutimi as zice eu-0,30) cuvenite in plus, in urma "notarii de la contestatie", sustineti dvs. Probabil ca daca metodologia s-ar schimba, ar fi posibil, ca toti acei elevi care s-ar afla in aceeasi situatie, sa fie favorizati/declarati admisi.Nu cunosc, nu am studiat "metodologia examenului de bacalaureat".
Daca doriti schimbarea acestei metodologii, puteti apela la o initiativa legislativa si propune/elabora in acest sens, modificarea/un proiect.De exemplu, puteti incerca si aici:
initiativa-legislativa.avoca... /
Un alt aspect favorabil, din punctul meu de vedere ( desi din punctul dvs. de vedere este nefavorabil) este ca, urmare a faptului ca fiul dvs. a fost respins la examenul de BAC, acesta va trebui sa invete mai mult decat a facut-o pana acum, pentru ca va trebui sa mai sustina inca o data, acest examen.
Partea buna, este ca, atunci cand "inveti mai mult" o faci, in primul rand, pentru tine.Astfel, doar el si numai el va avea de castigat, pentru ca, va avea posibilitatea sa-si dezvolte/imbogateasca acele cunostinte care il vor ajuta sa mearga mai departe.Acest examen nu este nici primul si nici ultimul, in viata fiului dvs.
Daca ma intrebati pe mine, in ce sens ar mai trebui schimbata metodologia examenului de BAC,as spune ca anterior acestui examen de BAC, sa zicem, la sfarsitul fiecarui trimestru, ar trebui organizate examene similare, in aceleasi conditii si ca, doar dupa promovarea acelor examene, sa fie admisa inscrierea elevilor la examenul de BAC.
Daca extrapolam putin si facem o comparatie cu un examen auto, atunci consecintele nepromovarii unui examen auto, nu pot fi decat favorabile.Cu cat vei sti sa conduci mai bine, cu atat vor fi mai putine sanse sa faci accidente in trafic...protejezi viata ta si a celorlalti (pietoni/soferi).
Proverbul:"repetitia este mama invataturii", ar fi edificator.Un alt exemplu, desi poate ca nu este exemplul cel mai potrivit ori poate ca sunt eu nostalgica (va cer clementa)- in amintirea vremurilor "de demult" - este modul (mai mult artistic insa surprinde esenta) in care este prezentat invatamantul romanesc- prin comparatie, cu ceea ce se intampla astazi in scoli/licee- in filmul Liceenii (film românesc din anul 1987, în regia lui Nicolae Corjos.), fapt ce dovedeste inca o data, ca undeva, dupa 1989, calitatea invatamantului romanesc a avut de suferit.
Toate cele bune.:)