avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Posibila discriminare atribuire burse de performanta ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Posibila discriminare atribuire burse de performanta facultate

Buna ziua! As avea o intrebare legata de modul in care se acorda bursele de performanta la facultate, unde admiterea s-a realizat pe baza mediei de la bacalureat. Eu am dat bacalaureatul acum 8 ani si atunci era conditia ca in urma recorectarii lucrarii diferenta sa fie de minim 50 de sutimi pentru ca nota initiala sa se modifice, iar eu am primit doar 45 de sutimi la romana si nota nu s-a modificat. Insa, actualii mei colegi de facultate (care au sustinut bacalaureatul in acest an) au beneficiat de un alt sistem de notare, astfel incat orice sutime luata in plus dupa contestatie era luata in calcul. Facultatea a atribuit burse pana la media de 9.58 iar eu, daca as fi beneficiat de acelasi sistem de notare la bacalaureat ca si restul, ar fi trebuit sa am media 9,63 si sa primesc bursa, insa oficial media mea este de doar 9,48. Ma simt discriminat si as vrea sa stiu daca as avea sanse de castig daca fac contestatie la secretariat sau chiar in instanta. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Iustin96, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:33, 24 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul - pe cine sa dati in judecata ? dvs. ati dat bac-ul pe regulile in vigoare atunci . Pe aceste reguli , nota dvs. de bac este - oficial - 9,48 . Colegii dvs. au notele primite dupa regulile in vigoare la data la care EI au dat examenul . Si au - oficial - o nota . Facultatea , in regulamentul de acordare a burselor , nu-si poate da cu parerea cum au obtinut studentii notele , aceasta nu poate sa ia in considerare decat nota oficiala . Nu facultatea v-a nedreptatit , nici nu va discrimineaza ( ca va ia in considerare tuturor acelasi lucru - nota oficiala ) ci - cel mult - Ministerul Invatamantului , atunci cand a schimbat regulamentul de contestatii ... cu toate ca, ma gandesc ca e atributiunea acestuia sa-l elaboreze si chiar sa-l schimbe cand se impune ... Pe acesta va ganditi sa-l chemati in instanta ? Cand se schimba un act normativ nu anuleaza toata legislatia anterioara , trebuie sa existe o stabilitate .
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metodologie examen bacalaureat Livia Costescu Livia Costescu Fiul meu a dat bacalaureatul anul acesta, a luat note de trecere la toate probele, dar a picat din cauza unui profesor neatent sau incompetent care a corectat ... (vezi toată discuția)
Scandalul cu bac-ul la liceul bolintineanu.... Tarzan2012 Tarzan2012 Stimati forumisti,deschid acest subiect cu concluzia ca fiecare sa ne exprimam parerile cu privire la examenele de bacalaureat. Asa cum stiti,zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Camere de filmat bac doar intr-un judet andrei12345 andrei12345 Buna ziua! In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an. In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat ... (vezi toată discuția)