Buna ziua,
O sa incerc sa relatez cat mai pe scurt situatia in care ma aflu.
Tatal meu a cumparat o masina in leasing in 2006 , in anul 2007 a decedat.
Eu , unicul sau fiu am pastrat masina insa nu am anuntat firma de leasing ca a murit pentru ca nu am cunoscut procedura. Anul acesta ,nu am avut posibilitatea sa mai platesc ratele, si prin urmare cei de la leasing au venit sa ridice masina.
Ieri am facut accident, iar masina se afla in dauna totala intr-un alt oras ( 200 km de Bucuresti) .
Cand am ajuns acasa ,in Bucuresti, am gasit in cutia de scrisori un ordin judecatoresc de executare silita care spunea ca am la dispozitie o zi sa predau masina.
Intrebarile mele sunt :
1. Daca predau masina in situatia in care se afla, trebuie sa platesc daune celor de la leasing (cheltuieli de reparatii sau altele ) sau nu am nicio obligatie fata de ei atata timp cat contractul de leasing este pe numele tatalui meu iar in prezent eu nu am certificat de mostenitor ?
2. Am 2 apartamene care la fel sunt pe numele tatalui meu , acestea pot fi supuse vreunui sechestru in cazul in care nu pot plati presupusele cheltuieli fata de cei de la leasing.
3. Cum trebuie sa procedez in situatia de fata, cu cine trebuie sa iau legatura prima data?
Alte mentiuni : masina avea CASCO insa nu l-am mai platit nici pe acesta, nici rata de leasing din decembrie 2010. Contractul de leasing se va incheia in august 2011.