Primesc pensie de urmas, cum si in ce conditii ma pot angaja fara a pierde pensia?!
Mentionez ca am o pensie de urmas in cuantum de 945 de lei dupa decesul ambilor parinti iar eu sunt student. Ideea este ca mi-am gasit si un loc de munca si pentru a nu avea probleme ... vreau neaparat contract de munca.... as vrea sa stiu in ce conditii ma pot angaja cu contract de munca si sa raman si cu pensia...
Va multumesc
Nu puteti beneficia de pensie daca obtineti alte venituri. In cazul in care lucrati si se descopera acest lucru se va inceta plata pensiei si o sa restituiti si din urma
1. Legea 19/2000 prevedea ca pensia de urmas se putea cumula cu un venit din salariu care nu depasea 1/4 din salariul mediu brut prognozat pe economie.
2. Legea 263/2010 aplicabila de la 01.01.2011 (si care abroga Legea 19/2000) nu mai prevede aceasta restrictie.
3. Asadar puteti cumula pensia de urmas cu orice alt venit, fara nici o restrictie.
1. Nu am cum sa va conving in afara de faptul ca v-am spus ca legea nu prevede restrictii.
2. Puteti merge la orice Casa de Pensii si o sa vi se confirme spusele mele.