avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie urmas cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie urmas cu salariu

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo restrictie in ceea ce priveste nivelul salariului pentru un tanar de 20 ani care beneficiaza de pensie de urmas si urmeaza sa se angajeze cu contract individual de munca.
Din ce am inteles din legea 263/2010, plata pensiei de urmas se supenda in cazul in care pensionarul urmas, prevzut la art. 84 lit. a), a mplinit vrsta de 16 ani si nu face dovada continurii studiilor, sau daca are mai mult de 26 de ani.

Din cate stiu eu mai era o limitare in legea 19 - ca salariul sa nu depaseasca o patrime din salariul mediu brut pe economie - dar din ce inteleg in legea 263 nu se mai precizeaza acest aspect.

Asadar, pentru a beneficia si de pensie si de salariu, tanarul trebuie sa aiba sub 26 ani si sa urmeze o forma de invatamant?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Simona17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 30 August 2011
1. Legea 19/2000 a fost abrogata de Legea 263/2010 (care se aplica de la data de 01.01.2011).
2. Daca urmati o forma de invatamant puteti cumula pensia de urmas cu orice fel de venit, indiferent de cuantum (dar numai pana la varsta de 26 de ani).
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas - student janiela janiela Buna ziua, ma intereseaza daca as putea beneficia de pensie de urmas, in calitate de student, in urma decesului tatalui meu, in conditiile in care nu eam ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si pensie de urmas ada2113 ada2113 I se poate face unei persoane care beneficiaza de pensie de urmas un contract de munca pe 8 ore pe suma de 700 ron iar iar la acesta sa se ataseze un ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas m.a.i si alte venituri Larisa89 Larisa89 Buna seara, as avea si eu o nelamurire in legatura cu pensia de urmas m.a.i. si angajarea.Sunt studenta,beneficiez de pensie de urmas militara si in acelasi ... (vezi toată discuția)