avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna seara! Vreau sa va intreb daca pot sa imi schimb o declaratie pe care am dat-o ca martor si nu am declarat tot ce stiam, deoarece imi era frica sa nu patesc eu ceva. Ma intereseaza ce se intampla daca nu o schimb, iar daca o schimb, se poate intampla ceva? Sper ca am nimerit unde trebuia...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 19:29, 9 Iulie 2011
Daca se va dovedi ca stiati mai mult decat ati declarat, ati putea fi tras la rapsundere pentru marturie mincinoasa.Daca o veti schimba, marturia, in sensul de a declara si ceea ce ascunseserati , desi cunosteati, sau a retracta ceea ce declaraserati mincinos, nu veti pati nimic , fiindca acest lucru se poate considera o retragere a marturiei minsinoase -cauza de nepedepsire. Cu conditia sa faceti acest lucru inainte ca in cauza unde ati depus marturia sa se fi dat o solutie sau, daca este cauza penala , inainte ca inculpatul sa fi fost arestat, fiindca in acest caz ati beneficia doar de o reducere de pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa justis justis in cazul in care la proces vreau sa imi skimb unele detalii din declaratia data pana atunci pot intra la marturie mincinoasa? multumesc #-o (vezi toată discuția)
Accident minor, marturie mincinoasa koly koly Buna ziua, Am avut un accident usor in care pe moment nu am realizat ca eu sunt vinovat iar la politie am declarat ca eu sunt partea vatamata. Politistul nu ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa jeneta jeneta ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze? (vezi toată discuția)