Buna!Am 54 de ani ,sotul meu a murit acum 2 ani la varsta de 52 de ani .Ultimii 10 ani de viata a fost pensionat pe caz de boala.Eu nu am nici un venit, am dreptul la pensie de urmas?Va multumesc anticipat!
1. Legea 263/2010 spune: Art. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
(2) In cazul in care durata casatoriei este mai mica de 15 ani, dar de cel putin 10 ani, cuantumul pensiei de urmas cuvenit sotului supravietuitor se diminueaza cu 0,5% pentru fiecare luna, respectiv cu 6,0% pentru fiecare an de casatorie in minus.
2. Daca sunteti nascuta in 1957 (nu ati spus luna si anul) varsta standard de pensionare este intre 60 de ani si 8 luni si 60 de ani si 11 luni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie urmas
copoeru
in urma decesului pensionarului sotia are dreptul la pensie de urmas? are vechime in munca 17ani ,varsta 56 si 6 copii.am vazut la tv ca se considera 2 ani pt ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
vivi779
Mama mea are 56 de ani(data nasterii: iulie1955), iar tatal meu e mort de 8 ani.As dori sa stiu la ce varsta poate beneficia mama mea de pensie de ... (vezi toată discuția)