avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neraspuns la cererile referitoare la stadiul unor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neraspuns la cererile referitoare la stadiul unor dosare penale.

Cui pot sa ma plang daca politia nu mi-a raspuns la o cerere privind stadiul unor dosare penale? Aceea CERERE redactata catre POLITIA MUNICIPIULUI X intra sub codul de procedura penala sau sub legea petitiilor?. Cu alte cuvinte daca au fost depasite cele 30 de zile (cu vars si indesat) cui trebuie sa ma plang in continuare? Procuror sau Comandatul Politiei Municipiului X. Pot sa ma adresez in instanta daca nu imi raspunde la cerere nici Comandatul politiei X?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:54, 10 Iulie 2011
cererile dvs isi gasesc temeiul de drept in codul de procedura penala. prin urmare va trebuie sa faceti o sesizare scrisa la parchet, la procurorul care se ocupa cu supravegherea urmaririi penale in acele dosare.
Ok, la fiecare caz in parte? Exista un termen pentru raspunsul la astfel de cereri?

Am mai solicitat niste acte, procese verbale de constare, etc pe acelea tot parchetul trebuie sa mi le trimita? Nu cumva ele sunt la politie, si ei trebuie sa mi le ofere?

Sa inteleg ca daca nu mi se raspunde in 15 zile dupa pot sa merg pe contencios administrativ? sau ce pot face? :|


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
love4not, utilizator
Cererile privind stadiul cercetarilor intreprinse intr-un dosar penal le adresati primului procoruror al parchetului care supravegheaza urmarirea penala.
In privinta copiilor de pe acte , daca dosarul se afla in faza de urmarire penala ,le puteti consulta cu acordul anchetatorilor la organele de urmarire penala , cunoscand faptul ca in aceasta faza dosarul este secret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns procuratura radunh radunh am avut un eveniment rutier in 2011.dupa primirea citatiei m-am prezentat la politie si am primit o dovada fara drept de circulatie.de la politie dosarul a ... (vezi toată discuția)