Am un salariat care in afara programului de munca a avut un accident de masina soldat cu victime. Mentionez ca vina a fost a lui, iar cele 2 persoane cu care a fost in masina sunt acum in coma la reanimare.
Dupa cum spune codul muncii Art. 50 lit.g , contractul de munca al salariatului trebuie suspendat, daca acesta este arestat preventiv si il pot concedia cu art. 61 lit. b daca este arestat mai mult de 30 de zile.
Am facut adresa catre Inspec. de Pol. in care cer sa mi se raspunda in scris , temeiul legal si perioada pentru care este arestat, fiindu-mi necesare pentru clarificarea situatiei salariatului. Adresa am trimis-o cu confirmare de primire. Nu am primit inca raspunsul deaorece este prea devreme.
Intrebarea mea este: Trebuia sa mai fac si alt ceva? Eu nu i-am suspendat inca contractul, deoarece nu am nici un act la mana cu care sa dovedesc ca este arestat. Stim de accident de la o cunostinta si din anunturile Mass-media.
Trebuie sa mai cer acte doveditiare si din alta parte? :O
Raspunsul de la politie nu va ajuta cu nimic ... va trebui o copie de pe actul doveditor prin care se dispune arestarea salariatului pentru o perioada mai mare de 30 de zile , si anume de pe hotararea instantei de judecata.
Am inteles ca el este retinut momentan pt. 29 de zile. NU are 30, de aceea am crezut ca trebuie de la politie.
Instanta de judecata, Ok mai exact, catre cine, e un departament anume? juridic, ceva? ca sa stiu ce adresa caut, ca sa trimit si ce scriu
Imi pare rau dar cred ca nu m-am facut inteleasa. Nu stiu catre cine adica: Curtea de Apel, Tribunal, Judecatorie? care? Nu am avut de a face cu ele si din ce stiu si eu parca au atributii diferite. Va rog sa fiti mai clar. Multumesc mult
Catre Judecatorie sau catre Parchetul de pe langa Judecatorie puteti depune adresa prin care solicitati sa vi se comunice copia actului prin care salariatul respectiv este arestat pentru o durata mai mare de 30 de zile.
Suspendare contract
Ilie88
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un salariat a absentat din data de 02.07.2015. Familia a anuntat ca este internat in spital si va aduce certificat medical ... (vezi toată discuția)