Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un salariat a absentat din data de 02.07.2015. Familia a anuntat ca este internat in spital si va aduce certificat medical pe luna iulie. Pana pe data de 05.08 trebuia sa aduca acel medical pt a intocmi statele de salarii, dar pe data de 05.08, familia a anuntat ca este in spital dar in interiorul penitenciarului, fiind arestat pt savarsirea unei crime. Nu am nicio dovada ca el este in concediu medical sau ca el este arestat. Mai grav, daca este arestat, in termen de 20 zile trebuia sa transmit Revisalul pt suspendarea contractului. Acele 20 zile au expirat. Cum procedez in aceasta situatie? Cui ma adresez pt a afla situatia exacta a salariatului? Astept un raspuns cat mai urgent! Multumesc!
1. Suspendarea c.i.m. pentru concediu medical nu se opereaza in REVISAL.
Din HG 500/2011
Art. 3
....
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
....
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
....
2. Pentru suspendarea c.i.m., in baza art.50 lit.g C.mun., va trebui o copie de pe documentul in care s-a decis arestarea salariatului, in conditiile Codului de procedura penala.
In acest caz, adresati-va Parchetului pentru a vi se comunica acest lucru.
Intr-adevar, suspendarea CIM pt concediu medical nu se opereaza in Revisal. Asta este si ideea, am considerat ca va aduce concediu medical, ulterior afland ca este arestat. Termenul de 19 zile lucratoare de cand este absent a trecut. In cazul in care cei de la Parchet imi vor da un raspuns afirmativ, eu trebuia sa transmit revisalul in termen de 19 zile de de la data de 02.07., daca el a fost arestat in acea zi. In acest caz, cum se procedeaza? Timit Rvisalul acum cu data de incepere a suspendarii: 02.07? Sau care este procedura legala?