avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat arestat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat arestat

Buna ziua

Un angajat al societatii a fost arestat pentru 29 zile. Eu nu am nici o informare oficiala despre acest lucru, decat "neoficiala" de la colegii lui si dintr-un articol de ziar. Avand in vedere ca in RI al societatii se prevede desfacerea CIM la 3 absente nemotivate, in aceste conditii eu pot sa-i desfac cim sau sa-l suspend conf. art. 50 h) din CM?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 23 Aprilie 2012
daca afost arestat, nu puteti sa-i desfaceti cim pentru absente nemotivate.contactati familia si suspendati cim. deoarece arestarea preventiva nu oresupune o condamnare
Asa m-am gandit si eu, ca nu inseamna ca va fi si condamnat, dar nu am nici o instiintare oficiala despre acest lucru, decat articolul din ziar. Familia nu ne-a informat nimic si nu reusim sa-i contactam.
Multumesc
Daca a fost arestat, potrivit art.50 lit.g C.mun., contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala.

Puteti trimite o adresa catre parchet prin care le solicitati sa vi se comunice daca persoana respectiva este sau nu arestata si daca da, in baza carui act...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat arestat Tania  D Tania D as avea nevoie de parerea voastra in urmatoarea situatie avem un angajat care a fost retinut in arest preventiv, contractul de munca ia fost suspendat cu ... (vezi toată discuția)
Chiar nu stie nimeni?????? anonim anonim Poate fi suspendat CIM pe durata concediului de odihna?(tipul e condamnat la inchisoare si executa pedeapsa).Daca nu-mi raspunde nimeni.... (vezi toată discuția)
Incetare cim petronel11 petronel11 Un salariat este condamnat. Angajatorul a aflat din surse neoficiale. As putea sa incetez CIM cu art 56 lit f fara sa am ceva oficial? Daca nu o sa primesc cum ... (vezi toată discuția)