Un angajat al societatii a fost arestat pentru 29 zile. Eu nu am nici o informare oficiala despre acest lucru, decat "neoficiala" de la colegii lui si dintr-un articol de ziar. Avand in vedere ca in RI al societatii se prevede desfacerea CIM la 3 absente nemotivate, in aceste conditii eu pot sa-i desfac cim sau sa-l suspend conf. art. 50 h) din CM?
Multumesc anticipat
daca afost arestat, nu puteti sa-i desfaceti cim pentru absente nemotivate.contactati familia si suspendati cim. deoarece arestarea preventiva nu oresupune o condamnare
Asa m-am gandit si eu, ca nu inseamna ca va fi si condamnat, dar nu am nici o instiintare oficiala despre acest lucru, decat articolul din ziar. Familia nu ne-a informat nimic si nu reusim sa-i contactam.
Multumesc
Daca a fost arestat, potrivit art.50 lit.g C.mun., contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala.
Puteti trimite o adresa catre parchet prin care le solicitati sa vi se comunice daca persoana respectiva este sau nu arestata si daca da, in baza carui act...
Angajat arestat
Tania D
as avea nevoie de parerea voastra in urmatoarea situatie
avem un angajat care a fost retinut in arest preventiv, contractul de munca ia fost suspendat cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim
petronel11
Un salariat este condamnat. Angajatorul a aflat din surse neoficiale. As putea sa incetez CIM cu art 56 lit f fara sa am ceva oficial? Daca nu o sa primesc cum ... (vezi toată discuția)