avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chiar nu stie nimeni??????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chiar nu stie nimeni??????

Poate fi suspendat CIM pe durata concediului de odihna?(tipul e condamnat la inchisoare si executa pedeapsa).Daca nu-mi raspunde nimeni....
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 14 Septembrie 2004
Parerea mea e ca trebuie desfacut contractul de munca si nu suspendat, avand in vedere faptul ca la art. 61 din Codul muncii se arata ca daca salariatul e arestat preventicv mai mult de 60 de zile ii poti desface CIM, si mai mult, art. 56 lit. g) prevede ca in cazul condamnarii penale cu executarea pedepsei la locul de munca, CIm inceteaza de drept de la data emiterii mandatului de executare. Prin urmare, mi se pare aberant sa-i mentin contractul de munca din moment ce el executa pedeapsa inchisorii, mai ales in conditiile in care legea imi permite ca dupa 60 de zile de arest preventiv sa-i pot desface contractul de munca. Nu inteleg totusi omisiunea legiuitorului de a reglementa situatia CIM in cazul condamnarii penale cu executarea pedepsei inchisorii.
In ce priveste desfacerea CIM in perioada concediului de odihna, art. 60 alin (1) lit. i), interzice concedierea salariatului in perioada efectuarii concediului de odihna, deci, in baza art. 61 lit. b) nu ii poti desface CIM.
Insa CIM poate inceta in timpul concediului de odihna, de drept, intr-una din situatile prevazute la art. 56 din Codul Muncii.
Daca totusi vrei sa-i suspenzi CIM, atunci parerea mea e ca, fiind o suspendare de drept, se poate face si in timpul concediului de odihna.
concediază-l după data expirării concediului de odihnă pe motiv de absenţe nemotivate. nu poate să le motiveze zicând că a fost supus la executarea pedepsei ,pentru că ar fi vorba de o invocare a propriei culpe

situaţia nu se aseamănă cu arestul preventiv. actul procurorului nu are autoritate de lucru judecat
nu cred că poate fi suspendat contractul
nu găsesc nicăieri un text în acest sens
părerea mea e că ar trebui să-l dai afară. mai întâi aştepţi să termine concediul de odihnă şi apoi îl concediezi disciplinar pentru absenţe nemotivate ( să fie măcar vreo 3 zile ).
nu poate să motiveze absenţele cu stagiul de la puşcărie, pentru că ar fi o invocare a propriei culpe.
nu cred că poate fi suspendat contractul
nu găsesc nicăieri un text în acest sens
părerea mea e că ar trebui să-l dai afară. mai întâi aştepţi să termine concediul de odihnă şi apoi îl concediezi disciplinar pentru absenţe nemotivate ( să fie măcar vreo 3 zile ).
nu poate să motiveze absenţele cu stagiul de la puşcărie, pentru că ar fi o invocare a propriei culpe.
concediază-l pe art. 61, lit. b
este identitate de raţiune
dar nu mai astepta nu stiu câte zile

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)