avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Foarte urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Foarte urgent

O cunostinta are urmatoarea problema si trebuie sa o rezolve urgent. O familie a divortat in urma cu cativa ani. Sotul a ramas in tara si s-a recasatorit iar sotia a plecat din tara. Fetita, care acum are 15 ani, a ramas in tara cu tatal ei. Din pacate tatal ei a decedat in urma cu cateva saptamani iar fetita vrea sa plece cu mama ei in strainatate si sa continue acolo scoala iar aceasta trebuie rezolvat urgent deoarece mama ei nu poate sta mult in tara deoarece pierde locul de munca. Intrebarile ar fi:
1.Ce acte sunt necesare ?
2.Ce proceduri trebuie sa urmeze pentru a putea duce fetita cu ea dincolo?Din cate stiu, fetita era incredintata tatalui.
3.Cat timp dureaza toate procedurile pana la finalizare?
4.Cam care sunt costurile?(un avocat i-a cerut mamei 1000 euro pentru a o ajuta iar ei i s-a parut foarte mult- credeti ca e o suma mare aceasta pentru acest caz?)

5.Trebuie implicata aici si protectia copilului?
M-as bucura daca as primi cateva sfaturi cat mai rapid deoarece e o problema urgenta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 22:02, 11 Iulie 2011
buna ziua,
parintele in viata a ramas reprezentantul legal al copilului.
nu are ce sa rezolve in tara.
trebuie sa ia certificatul de deces al tatalui si sa mearga la autoritati pentru a obtine pasaportul individual al copilului.
daca se doreste si dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui aceasta ar putea sa dureze mai mult.
Mama a intrat deja in posesia certificatului de deces. Sa inteleg ca daca are certificatul de deces, trebuie sa mearga sa-si faca un pasaport individual si este suficient pentru a merge cu ea inafara tarii, sa stea acolo si sa continue scoala?
Va multumesc pentru atentia acordata.
Cineva mi-a zis ca pentru a merge in strainatate, pentru a sta acolo si a urma scoala are nevoie de incredintarea copilului printr-o hotarare judecatoreasca.
Pentru transferul scolar, parasirea tarii, e necesara hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)
Tot despre scoaterea copilului din tara raluflory raluflory eu am auzit ceva de suplinire de consimtamant. adica in cererea de divort, mama trebuie sa ceara atat incredintarea copilului cat si suplinirea de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)