avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

buna ziua tuturor, as dori sa-mi spuneti ce trebuie facut mai departe, eu am facut o plangere penala unui membru din familie pentru uz de fals in declaratii, aceasta plangere am inteles ca a fost trimisa de la sectia de politie la parchetul judecatoriei sect 2, am solicitat sa ma constitui parte civila in acest dosar, intrebarea mea este ce trebuie sa fac mai departe, imi trebuie avocat ? si cat ar dura lucrul acesta.Si mai am rugamintea sa-mi raspunda cineva daca se poate la o constructie de peste 9 ani fara autorizatie ce se poate intampla dupa asa o perioada daca nu am facut autorizatia ,pe net am vazut pe harta cum ca exzista cladirea in imagini. va multumesc tuturor care puteti sa ma ajutati cu un raspuns.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:25, 12 Iulie 2011
Conform art.26/1 din Legea nr.50 / 1991 construirea unui imobil fara autorizatie se sanctioneaza cu amenda intre 1000 si 100.000 lei.
Pedepsirea acestei contraventii se prescrie in termen de 2 ani de la savarsire; daci termenul acesta incepe sa se calculeze de la data terminarii constructiei, in functie de aceasta data este posibil ca pana acum deja sa se fi prescris
Pentru a va elibera autorizatie dupa ce ati ridicat deja constructia, este necesara expertizarea tehnica a a acesteia , urmand ca in baza expertizei sa se intocmeasca documentatia de autorizare.

In privinta plangerii penale la care va referiti , dati mai multe amanunte pentru ca raspunsul sa fie la obiect si pentru a va fi de ajutor.
La modul general , este indicat ca intr-un dosar penal , cauza sa fie sustinuta de un profesionist , deci este recomandabil , ca in limita posibilitatilor financiare , sa angajati un avocat
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Constatarea unei contraventii, referitoare la edificarea, fara drept ,a unei constructii , se prescrie in termen de 1 an .

Imobilul a fost edificat acum noua ani.Pe cale de consecinta, nu mai poate fi aplicata o amenda administrativa.

In ceea ce priveste raspunderea penala, cred ca va referiti la infractiunile de uz de fals, fals in inscrisuri oficiale, eventual la infractiunea de fals in declaratii.

A operat prescriptia raspunderii penale si pentru aceste fapte, nu mai poate fi angajata raspunderea penala dupa 9 ani.

va multumesc pentru raspunsuri,referitor la dosarul penal: o persoana din familie a semnat o declaratie de acord la racordarea de gaze din reteaua mea unde sunt unic propietar si asa a optinut aprobare sa se racordeze eu am facut plangere la politie si acestia dupa expertiza grafologica (asa cred ca se numeste) a constatat ca semnatura nu era a mea am inteles ca sa facut acest dosar penal care de la sectie sa trimis la parchet, persoana sustine ca ar fi primit o amenda de 10 milioane dar eu am cerut sa ma constitui parte civila in dosar sa cer daune si sa desfaca instalatia, intrbarea era daca parchetul ma citeaza in dosar si daca imi trebuie avocat, acest dosar sa intocmit in 2010-10-10 si pana acum nu am nici-un raspuns concret cam sunt plimbata de la sectie la parchet. va multumesc tuturor
In termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei procurorului ,in baza art.278 c.pr.pen , puteti ataca la procurorul ierarhic superior al acestuia solutia.
Daca nu vi se raspunde in 20 de zile de catre procurorul ierarhic superior , o puteti ataca in instanta de judecata competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de scoatere de sub urmarire penala carmen_itrsv carmen_itrsv Buna ziua, as dori sa expun un caz si doresc sa cer un sfat si anume: dupa trei ani un procurur scoate de sub urmarire penala un individ dupa ce constata ca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala zahsor zahsor Sunt parte vatamata si parte civila intr-un dosar in care invinuitul a facut fals si uz de fals art.290 Cod penal. Instanta a dispus inceperea urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)