avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua, sunt funtionar public in cadrul Min.Fin. si am primit preaviz in baza art.99 alin.1 lit.b din Legea nr.188/99. reducera postului din cadrul compartimentului.
In cadrul compartimentului suntem 4 functionari , 1 post inspector superior, 2 posturi inspector principal, 1 post inspector asistent , fiind mentinut in structura compartimentului doar postul de inspector principal. Nu s-a facut nici o evaluare , si nu avem posibilitatea sa concuram pe postul de inspector asistent ,deoarece nu a fost vacantat.
Consider ca nu au fost respectate prevederile art.100 din Legea nr.188/99 alin 2 , alin 3, si in special alin 4 deoarece nu sunt reduse atributiile compartimentului,nu se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%, si nu este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice , poate doar structura compartimentului.
In acelasi timp in fisa postului am atributiuni specifice (in totalitate) altor 2 compartimente , in cadrul carora exista cate un post similar cu al meu , dar nu au fost vacantate.
Va rog sa apreciati care ar fi sansele mele pt un proces . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 11 Iulie 2011
Potrivit Legii nr.188/1999 , art.99 alin.6, dacă nu există funcţii publice vacante corespunzătoare în cadrul autorităţii sau instituţiei publice, autoritatea ori instituţia publică are obligaţia de a solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada de preaviz, lista funcţiilor publice vacante. În cazul în care există o funcţie publică vacantă corespunzătoare, identificată în perioada de preaviz, funcţionarul public va fi transferat în interesul serviciului sau la cerere.
Nu asta era problema, s-au vacantat alte posturi similare, si pot participa la concurs. Problema mea e ca nu s-au respectat prevederile art.100 din Legea nr.188/99 alin 2 , alin 3, si in special alin 4 deoarece nu sunt reduse atributiile compartimentului,nu se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%, si nu este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice , poate doar structura compartimentului.

In acest caz, puteti ataca decizia de concediere ... mai intai la organele superioare ale institutiei si apoi la instnata de contencios administrativ.
sa depun contestatie la preaviz sau astept ordinul/decizia de eliberare din functie ?
Sokraa a scris:

sa depun contestatie la preaviz sau astept ordinul/decizia de eliberare din functie ?

quot]



Se depune contestatie la decizia de concediere/eliberare in functie,nu la preaviz,dar cred ca ar trebui sa aveti in vedere si existenta acelei HG prin care se aproba restructurarea Ministerului de Finante prin reducerea de posturi,inclusiv din aparatul propriu .Nu stiu daca in conditiile in care au ca obiectiv reducerea cheltuielilor sa mai tina seama de anume criterii sau doar de micsorarea organigramei.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice? mihai_mihai mihai_mihai cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice, care sunt conditiile in care o institutie publica poate vacanta un post. va multumesc si ... (vezi toată discuția)