Buna ziua, sunt funtionar public in cadrul Min.Fin. si am primit preaviz in baza art.99 alin.1 lit.b din Legea nr.188/99. reducera postului din cadrul compartimentului.
In cadrul compartimentului suntem 4 functionari , 1 post inspector superior, 2 posturi inspector principal, 1 post inspector asistent , fiind mentinut in structura compartimentului doar postul de inspector principal. Nu s-a facut nici o evaluare , si nu avem posibilitatea sa concuram pe postul de inspector asistent ,deoarece nu a fost vacantat.
Consider ca nu au fost respectate prevederile art.100 din Legea nr.188/99 alin 2 , alin 3, si in special alin 4 deoarece nu sunt reduse atributiile compartimentului,nu se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%, si nu este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice , poate doar structura compartimentului.
In acelasi timp in fisa postului am atributiuni specifice (in totalitate) altor 2 compartimente , in cadrul carora exista cate un post similar cu al meu , dar nu au fost vacantate.
Va rog sa apreciati care ar fi sansele mele pt un proces . Va multumesc
M-as fi bucurat enorm daca se tinea cont de criteriile profesionale sau de calificari ,insa taierea posturilor a fost facuta , parerea mea,arbitrar. Nu toti lucratorii au primit preaviz, iar cei care au primit nu au fost informati asupra existentei unei evaluari din care sa rezulte motivele reale ale reducerii postului.
Iar marile minti luminate din ministere, sustin la televizor ca fiecare lucrator va fi testat profesional, astfel vor ramane doar cei mai bine pregatiti in domeniu - o mare minciuna . Afinitatile politice si bancul dicteaza ...
Plus ca cei disponibilizati incep sa se gandeasca cat de mare trebuie sa fie bancul pt a ramane in sistem.
Fiecare Minister are anumite criterii de care se tin cont la concedieri ....imposibil de crezut ca Ministerul de Fnante nu are asa ceva sau c.c.m. la nivel de minister.