avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scara blocului este proprietate privata sau publica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scara blocului este proprietate privata sau publica?

Am si eu o dilema. Imi reamenajez apartamentul si am strans cativa saci cu mizerie (7), pe care i-am depozitat pe scara blocului exact langa usa mea (nu incurca pe nimeni). Este posibil ca sa fiu amendat de cineva pentru acest lucru? Dar daca i-as depozita in spatele blocului langa ghena? Depozitarea ar fi cam de o sapt pana ii platesc pe cei de la Urban sa-i care.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tied , utilizator 14:09, 15 Septembrie 2008
Scara blocului este proprietatea comuna a tuturor locatarilor.
Ar trebui ca locatarii sa inteleaga situatia.
octavr a scris:

Am si eu o dilema. Imi reamenajez apartamentul si am strans cativa saci cu mizerie (7), pe care i-am depozitat pe scara blocului exact langa usa mea (nu incurca pe nimeni). Este posibil ca sa fiu amendat de cineva pentru acest lucru? Dar daca i-as depozita in spatele blocului langa ghena? Depozitarea ar fi cam de o sapt pana ii platesc pe cei de la Urban sa-i care.

Va multumesc anticipat.

Daca veti gasi intelege la vecinii dvs, atunci nu veti avea de ce sa va faceti griji. Luati legatura cu administartorul sau presedintele asociatiei de proprietari si explicatii situatia.
Nu are nici cea mai mica relevanta a cui proprietate e scara blocului (pentru frumusetea spetei, o sa va raspund totusi ca e proprietate privata, si ca impreuna cu acoperisul blocului, subsolul sau, si alte instalatii apartin tuturor proprietarilor de pe scara.
In alta ordine de idei, tinand cont ca acolo locuiesc oameni (deci nu e santier) care si asa sunt deranjati din cauza zgomotelor si a mizeriei acumulate, ar fi o sfidare totala la adresa lor sa depozitati gonoiul timp de o saptamana. Solutia ar fi ca sa cereti o platforma de la primarie si astfel sa puteti scapa de gunoi (nici intr-un caz sa nu il aruncati la locul de colectare a deseurilor din condomeniul asociatiei), si in al doilea rand, ca sa raspundem exigentelor pe care ni le-am asumat aderand la Uniunea Europeana, ar trebui ca zilnic sa spalati "casa-scarilor" pentru a evita imprastierea eventualului praf sau moloz.
Solutia pe care mi-ati sugerat-o (platforma de la primarie) nu exista. In primul rand trebuie sa inchei contract cu o firma de salubrizare si nu cu primaria. Asta am facut si eu. Problema este daca ati inteles bine ce am scris, este daca pot sa depozitez pe o perioada limitata acesti saci care sunt legati la gura si atata timp cat nu-i urneste nimeni de acolo nu produc nici un fel de praf. Va aduc la cunostinta ca suntem totusi in ROMANIA si a aduce un container de la o firma de salubrizare inainte ca sa-ti termini lucrarea este o mare mare greseala. Mi-zu spuso tocmai cei de la Urban. Din ce cauza? Din cauza ca altii o sa aiba grija sa-ti imple acel container. Nu poti sa stai noapte de noapte sa-l pazesti. Solutia care mi-ai ofetit-o Urbanul a fost ca eu sa incar mizeria in saci de rafie sa-i depozitez undeva un timp pana imi aduc eu containerul. Eu ce ar trebui sa fac cu acesti saci? Sa-ii tin in casa pe care tocmai o renovez? Dumnevostra cum ati proceda un locul meu?
octavr a scris:

Va multumesc anticipat.

Parerea mea este ca indiferent de faptul ca vecinii sunt sau nu sunt de acord sa depozitati sacii respectivi pt o perioada de timp relativ redusa in scara blocului nu puteti fi amendata de primarie in mod legal.
Este proprietate comuna fortata si perpetua scara blocului si primaria nu are ce sa caute acolo.
Este loc public daca se comite o infractiune in acceptiunea codului penal, ceea ce este cu totul altceva.
Daca ar fi vorba despre o contraventie, aceasta nefiind infractiune, scara blocului ramane proprietate comuna fortata si perpetua.;)
Prin urmare, atata timp cat situatia este provizorie primaria sau alt organ al statului nu are cum sa se implice in mod legal.
Daca se implica va incalca foarte multe drepturi.
Exista insa si riscul ca autoritatile sa nu stie acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de poliția locală pentru că am fumat în scara blocului, deci în spațiu privat. e legală amenda? Cryio Cryio Am primit o amenda de 100 RON pentru fumat in scara blocului de la Politia Comunitara pe premiza ca e ilegal fumatul in spatii publice inchise de 3+ pereti. Am ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun bloc Imparatul Imparatul De vreo 25 de ani, ocup in bloc, un spatiu tehnic, care face parte din scara de bloc comuna. Nu este uscator, nu este nimic altceva. A fost o camera in care se ... (vezi toată discuția)