octavr a scris:
Am si eu o dilema. Imi reamenajez apartamentul si am strans cativa saci cu mizerie (7), pe care i-am depozitat pe scara blocului exact langa usa mea (nu incurca pe nimeni). Este posibil ca sa fiu amendat de cineva pentru acest lucru? Dar daca i-as depozita in spatele blocului langa ghena? Depozitarea ar fi cam de o sapt pana ii platesc pe cei de la Urban sa-i care.
Va multumesc anticipat.
Parerea mea este ca indiferent de faptul ca vecinii sunt sau nu sunt de acord sa depozitati sacii respectivi pt o perioada de timp relativ redusa in scara blocului nu puteti fi amendata de primarie in mod legal.
Este proprietate comuna fortata si perpetua scara blocului si primaria nu are ce sa caute acolo.
Este loc public daca se comite o infractiune in acceptiunea codului penal, ceea ce este cu totul altceva.
Daca ar fi vorba despre o contraventie, aceasta nefiind infractiune, scara blocului ramane proprietate comuna fortata si perpetua.;)
Prin urmare, atata timp cat situatia este provizorie primaria sau alt organ al statului nu are cum sa se implice in mod legal.
Daca se implica va incalca foarte multe drepturi.
Exista insa si riscul ca autoritatile sa nu stie acest lucru.
avocat Claudiu Lascoschi