avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendat de Poliția locală pentru că am ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendat de Poliția locală pentru că am fumat în scara blocului, deci în spațiu privat. E legală amenda?

Am primit o amenda de 100 RON pentru fumat in scara blocului de la Politia Comunitara pe premiza ca e ilegal fumatul in spatii publice inchise de 3+ pereti. Am intrebat daca am voie sa fumez in casa, mi s-a spus ca da, propria casa fiind spatiu privat. Apoi am adus la cunostinta ca si scara propriului bloc unde sunt locatar este pentru mine spatiu privat si ca nu se aplica legea respectiva in cazul asta deoarece platesc intretinerea, curentul, curatenia in scara, etc.

As dori sa contest amenda primita. Sunt indreptatit in interpretarea mea? Am fost amendat pe nedrept? Daca da, cum trebuie procedat pentru contestare.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danocs , utilizator 10:05, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cauza argumentelor pe care le-ati adus, ati fost si amendat....
Am fost amendat pe loc pentru ca aveam tigara aprinsa in scara. In timp ce scria amenda si mi-a explicat de ce o scrie, am inceput sa-l intreb ...

Tot nu stiu clar daca e indreptatit sau nu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau pentru amenda, dar imi pare bine, ca poate constientizati ce rau aduce fumatul si pe aceasta latura... Scara blocului este spatiu public, deoarece este deschisa folosirii tuturor locatarilor...Intretinerea nu influienteaza statutul scarii blocului functie de cine plateste. Si alti locatari platesc intretinere nu numai dumneavoastra... Un exemplu ar fi strada, platim servicii de curatenie, prin impozitele locale, dar asta nu inseamna ca este un loc "privat" al celor ce platesc din impozite intretinerea ei...este un loc public, unde nu avem dreptul sa facem ce dorim...
Este un mare blestem, al celor ce nu fumam si al copiilor, sa inspiri fum de tigara cand vrei sa intrii sau sa iesi din apartament sau din scara blocului... Ca o parere personala, eu as fi de acord cu amenda de 10000 lei nu de 100...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
danocs, utilizator
Ca sa va raspund la intrebare,da,amenda este corecta.O veti contesta degeaba.Am pe scara un vecin care procedeaza ca si dvs.Sper ca dansul ( vecinul meu ) sa primeasca de 10 ori valoarea amenzii dvs si dvs la fel daca veti continua sa procedati astfel. Daca a fost un caz izolat si nu faceti acest lucru in mod frecvent...sa zicem ca e ceva mai ok.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
bogdanmihaisavu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Speta a mai fost discutatâ.
Dpvd juridic sunteti proprietar (dacâ sunteti proprietarul apartamentului) pe o micâ suprafatâ din casa scârii.
Casa scârii fiind detinutâ în devâlmâsie cu ceilalti proprietari de pe scara respectivâ.
Acest tip de proprietate cât si faptul que utilizarea este comunâ proprietarilor, locatarilor, invitatilor, etc..., face câ vorbim de un spatiu public.
Concluzie, nu aveti nici o bazâ legalâ de contestatie, pardon dpvd legal aveti o obligatie legalâ, cea de a plâti amenda!

Alte discuții în legătură

Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatiul public..ce inseamna asta?:) Kirano Kirano Va salut pe toti cu respect. Vreau sa stiu si eu ce reprezinta defapt aceasta lege http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_prevenirii_tutunului.php ... (vezi toată discuția)
Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)