avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendat de Poliția locală pentru că am ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendat de Poliția locală pentru că am fumat în scara blocului, deci în spațiu privat. E legală amenda?

Am primit o amenda de 100 RON pentru fumat in scara blocului de la Politia Comunitara pe premiza ca e ilegal fumatul in spatii publice inchise de 3+ pereti. Am intrebat daca am voie sa fumez in casa, mi s-a spus ca da, propria casa fiind spatiu privat. Apoi am adus la cunostinta ca si scara propriului bloc unde sunt locatar este pentru mine spatiu privat si ca nu se aplica legea respectiva in cazul asta deoarece platesc intretinerea, curentul, curatenia in scara, etc.

As dori sa contest amenda primita. Sunt indreptatit in interpretarea mea? Am fost amendat pe nedrept? Daca da, cum trebuie procedat pentru contestare.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danocs , utilizator 10:05, 15 Februarie 2018

danocs a scris:

Imi pare rau pentru amenda, dar imi pare bine, ca poate constientizati ce rau aduce fumatul si pe aceasta latura...
Este un mare blestem, al celor ce nu fumam si al copiilor, sa inspiri fum de tigara cand vrei sa intrii sau sa iesi din apartament sau din scara blocului... Ca o parere personala, eu as fi de acord cu amenda de 10000 lei nu de 100...

Poate ca nu are chiar legatura cu subiectul, dar are cu doua din raspunsurile date aici pe forum.
Oare fumatul este mai nociv decat bautura? Nu sunt convins... De ce nu se interzice accesul parintilor cu minori in orice restaurant unde se servesc bauturi alcoolice (da, chiar si vinul contine alcool...). De ce eu trebuie sa suport mirosul de alcool de le cei ce beau?
Dupa teoria/legea cu fumatul ar trebui sa se introduca prohibitia in toate localurile, sa bem numai CICO, nu-i asa?
V-am scris toate acestea deoarece am ramas socat de incrancenarea unor nefumatori (probabil) contra fumatorului.
Singurul lucru pe care l-ati putea reprosa cu atata vehementa ar fi ca este miros de fum de tigara pe scara, care va deranjeaza, iar fumatorul ar trebui din alte ratiuni decat cele privitoare la lege (respect pentru vecini) sa nu fumeze in spatiile comune.
Scuza daca am ofensat pe cineva cu mesajul meu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cryio a scris:

scara propriului bloc unde sunt locatar este pentru mine spatiu privat

Interpretati eronat, spatiul privat este reprezentat de perimetrul spatiului apartamentului propriu.
Amenda ati primit-o pentru ca ati fumat intr-un spatiu inchis din partile comune ale imobilului.
Si in subsol daca ati fi fumat ati fost amendat. Singurul loc din bloc unde puteti fuma fara a fi sanctionat este terasa.
Sunt multe lucruri nocive in jurul nostru...unele care influienteaza negativ pe ceilalti, mai mult sau mai putin. Nu era subiectul in discutie compararea efectelor diferitelor lucruri nocive din jurul nostru.
1. Nu sunt incrancenat impotriva fumatorului, merita sa fie constientizat de pericolul fumatului pentru binele lui in primul rand si apoi pentru cel al nefumatorului. Omul trebuie iubit, insa viciul (ales constient) aduce cea mai categorica incrancenare.
2. Ma asteptam sa fiti socat de lipsa de intelepciune a celor ce fumeaza in scara blocului, in lift, unde nefiind posibilitati de aerisire, este crima la adresa celor mici care sunt nevoiti sa inspire mizeria...
3. E alegerea fiecaruia, inclusiv al parintilor ce aleg sa faca cu copii lor... Puteti observa ca puscariile sunt pline de cei care nu constientizeaza efectul alcoolului...

Va doresc o viata frumoasa, curata si plina de sanatate...
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
danocs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatiul public..ce inseamna asta?:) Kirano Kirano Va salut pe toti cu respect. Vreau sa stiu si eu ce reprezinta defapt aceasta lege http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_prevenirii_tutunului.php ... (vezi toată discuția)
Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)