avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda lipsa rovinieta

Buna seara! As vrea sa stiu daca pot contesta un pv contraventie pentru ca nu a semnat nimeni pentru el, ci l-am gasit in cutia postala dupa 3 zile de la data stampilei destinatie; era intr-un plic inchis, de pe care se cunostea ca fusese rupt avizul AR (probabil postasul semnase el insusi, nemaiobosindu-se sa zaboveasca pana iese cineva din casa); in rest n-am ce sa comentez, ba chiar ma astept la o a doua 'bucurie' de genul asta, caci 'm-a luat', probabil, camera si la intors, pe acelasi traseu...se intampla acum mai bine de 6 luni.#-o
Cel mai recent răspuns: jeff123 , utilizator 20:48, 10 Iulie 2011
Ati primit procesul verbal dupa 6 luni? Daca ati primit dupa 6 luni se opereaza prescriptia raspunderii contraventionale.

Initiati o plangere contraventionala in instanta in care sa invocati prescriptia raspunderii contraventionale.
Data intocmirii pv era cu 2 zile inaintea implinirii celor 6 luni de cand am fost filmat, iar data stampilei la destinatie-la o saptamana dupa acest termen de 6 luni; totul pare, desi la limita, in termene. Oare pot plati maine(luni)1/2 din amenda la primarie, motivand (cum, de fapt, a si fost) ca am gasit plicul abia sambata, desi purta data de miercuri? Amenzile se trimit simultan si catre primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala pentru prescriptie Lynconet77 Lynconet77 La PVde constatare al CNADNR, scrie data constatarii..am cautat pe net si in codul rutier sa gasesc o definitie care sa arate distinct aceasta data....sau cand ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)