avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pentru prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pentru prescriptie

La PVde constatare al CNADNR, scrie data constatarii..am cautat pe net si in codul rutier sa gasesc o definitie care sa arate distinct aceasta data....sau cand se poate trece aceasta data !!

Practic fapta petrecuta in 06.02.2014, data constatarii 25.07.2014 , data comunicarii ..pe plic sunt mai multe date: 30.07.2014/ 04.08.2014 ...si reavizat 18.08.2014 cu 08.09.2014, data cand am gasit-o in cutia postala este 09.09.2014...

Practic ,cei de la CNADNR, ne "aburesc" cu data constatarii, care in PV de circulatie rutiera, este data faptuirii evenimentului...

Intrebare - pot contesta ,cu data de 08.09.2014 sau data primita in cutia postala 09.09.2014, ca a trecut termenul de 6 luni, pentru prescrierea faptei ??!! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lynconet77 , utilizator 12:40, 18 Septembrie 2014
Termenul de 6 luni se refera de la data savarsirii faptei pana la data intocmirii procesului verbal (daca este mai mare de 6 luni, nu se mai poate incheia procesul verbal). De la 08.09.2014 calculati 15 zile lucratoare in care puteti formula contestatie.
Multumesc.
Pot contesta data intocmirii PV ,respectiv data primirii/luare la cunostiinta PV??
sau sa arat prescrierea PV...

Cu stima,
Carmen
Lynconet77 a scris:
Practic fapta petrecuta in 06.02.2014, data constatarii 25.07.2014 , (...)

În situația descrisă de dvs. nu a intervenit prescripția aplicării sancțiunii amenzii contravenționale.

Pentru o faptă petrecută în data de 6 februarie 2014, procesul verbal de contravenție trebuia încheiat până în data de 6 august 2014. Atunci s-ar fi împlinit termenul de 6 luni în care ar fi intervenit, dacă ar fi fost cazul, prescripția aplicării sancțiunii amenzii contravenționale.
OG 15/2002
art. 9
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau a conducătorului auto, în cazul utilizatorilor străini. Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în termen de 30 de zile de la data constatării contravenţiei, interval în care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru încălcarea prevederilor art. 8 alin. (1).

Eu zic sa contestati P-V de contraventie, trebuia intocmit si comunicat in 30 de zile de la data constatarii contraventiei, conf.dispozitiilor legale in vigoare.
Așa este, domnul Pătrașcu are dreptate. Eu m-am concentrat prea mult la întrebările dvs. și am ignorat informația care trebuia să mă ducă cu gândul la O.G. nr. 15/2002, și anume faptul că procesul verbal a fost încheiat de CNADNR. Scuze!

Alte discuții în legătură

Rovinieta auto gm_mg gm_mg Din eroare, am neglijat sa achit taxa de rovinieta din ianuarie 2014. De la acea data si pana in prezent am circulat fara rovinieta. In data de 18.08.2014, ... (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)