avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta auto

Din eroare, am neglijat sa achit taxa de rovinieta din ianuarie 2014.
De la acea data si pana in prezent am circulat fara rovinieta.
In data de 18.08.2014, am primit de la CNADNR un proces verbal de constatare a contraventiei, prin mijloace electronice, incheiat la data de 04.08.2014 pentru ca in data de 13.03.2014 am circulat fara sa detin rovinieta valabila, pe care am platit-o imediat, fapt ce m-a adus la realitate si am achitat si rovinieta pe un an de zile de la data de 18.08.2014.
Doresc sa cunosc daca in situatia in care am fost depiatat de mijloacele electronice de la data de 13.03.2014 si pana in prezent, vor fi emise si alte procese verbale de sanctriune contraventionala pentru aceeasi fapte.

Art.9 alin.3 OG 15/2002
.......................................................................
Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 1.

Eu as spune ca s-a prescris dreptul de a aplica sanctiunea contraventionala, contestati PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala pentru prescriptie Lynconet77 Lynconet77 La PVde constatare al CNADNR, scrie data constatarii..am cautat pe net si in codul rutier sa gasesc o definitie care sa arate distinct aceasta data....sau cand ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)