am lucrat cu contract individual de munca la un srl din octombrie 2008 pana in luna februarie 2011, cand la sediul firmei care era si punct de lucru a avut loc un incendiu in care a ars pe langa marfa existenta si arhiva firmei,am asteptat o perioada dupa care am vrut sa aflu care e situatia mea, initial mi s-a spus ca voi intra in concediu fara plata,dupa un timp a zis ca voi intra in somaj ceea ce nu s-a intamplat.interesandu-ma la somaj aflu ca firma nu avea declaratiile depuse din noiembrie 2009 deci nu beneficiez de nimic,angajatorul spunandu-mi ca el a platit dar nu poate demonstra asta ca a ars tot.care ar totusi solutia pt mine de a putea beneficia de un drept al meu mai ales ca nu da nici un semn ca ar dori sa rezolve ceva.incetarea contractului nu am semnat-o iar firma nu a declarat ca si-ar fi incetat activitatea desi nu mai functioneaza,mai nou s-au asociat cu cineva si vor deschide o alta firma cu un nou nume.ce se va intampla cu mine tinand cont de intreruperea aceasta din februarie si pana acum.care sunt drepturile mele?cum ar trebui sa procedez si cui ar trebui sa ma adresez pt a-mi rezolva situatia in care ma aflu deoarece angajatorul ma trateaza cu indiferenta.ce s-a intamplat cu asigurarile mele in timpul cat nu am lucrat si poate nu voi lucra?mai pot fi platite din urma?mai precizez ca angajatorul nu mi-a platit nici o suma de bani in aceasta perioada
Multumesc anticipat!
1. Puteti sesiza ITM-ul si /sau Inspectia Muncii in legatura cu incalcarea de catre angajator a legislatiei muncii.
De asemenea, puteti solicita ITM-ului eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata.
2. Pentru neplata contributiilor datorate bugetului de stat, solutia este actionarea in judecata a acestuia pentru a fi obligat la plata tuturor contributiilor datorate bugetului de stat.
Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutitat de plata taxelor judiciare.