avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA neachitat la timp- depasire plafon 35000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA neachitat la timp- depasire plafon 35000 euro

Buna ziua,

Am gasit adresa dvs pe net si cu tot respectul doresc sa va adresez o intrebare :

O societate comerciala , a depasit plafonul de scutire pentru plata tva din august 2007 pana in decembrie 2009 si contabila nu a anuntat la administratia fiscala inscrierea firmei ca platitoare de tva (art 153 din codul fiscal ) In 2010 nu s-a depasit plafonul si nici in 2011.
In martie 2011 firma a primit dela fisc o adresa prin care se solicita prezentarea bilanturilor din 2006 pana in prezent. Au fost depuse aceste acte imediat in martie si de atunci pana in iunie nu s-a intamplat nimic . In 23 iunie s-a primit decizie de inscriere a firmei ca platitoare de tva ,incepand cu 1 iunie 2011.
S-a completat formularul 010 si s-a depus la fisc, iar inspectorul respectiv cand a fost intrebat ce se mai intampla in continuare, a spus sa se continue activitatea ca nu stie de niciun control.....
Avand in vedere situatia am rugamintea sa imi spuneti ce se intampla in continuare ,ce este de facut si daca poate fi crezut inspectorul in afirmatiile lui.
In cazul in care totusi peste nu stiu cat timp vine un control ,care va stabili o imputatie enorma (deoarece firma are putine cheltuieli in perioada mentionata) si majorata deasemeni enorm pana la data posibilului control ,se poate contesta in justitie cu ceva sanse de castig cu urmatoarele motive :
-Faptul ca firma nu a fost sesizata mai din timp (art 153 din CF prevede si acest lucru) de catre inspectorii fiscali la care s-au depus cu regularitate toate documentele din care se putea constata la prima vizualizare depasirea de tva.
-A fost postata pe internet toata activitatea fiscala a firmei de catre inspectori fiscali care ar fi putut atentiona firma in timp
-Firma si-a platit la timp toate datoriile fiscale.
-Din martie si pana la momentul posibilului control se va scurge o perioada f mare de timp care va mari si mai mult suma imputata,prin mjorari, etc.
-Se poate invoca Codul de conduita al functionarului fiscal care il obliga pe acesta sa apere contribuabilul,sa-l ajute ,nu sa-l afunde mai tare si nu in ultimul rand sa apere institutia statului pe care o reprezinta.....
-Imputatia adusa la zi ,ar putea depasi tot castigul societatii dela infiintare
-etc....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 12:52, 11 Iulie 2011
problema dvs cu neinregistrarea in scopuri de tva de la depasirea plafonului va avea conseicinte de majorari de intarziere precum a-ti spus , daca vin in control fiscal este posibil ca debitele si majorarile sa va ruineze exact cum ati spus!cu cat reglementati situatia mai repede cu atat mai bine, cat despre ce a spus inspectorul fiscal verbal este egal cu zero,sava dea o decizie in scris nu verbala!
In interiorul termenului de prescriptie conf codului de procedura fiscala puteti avea oricand un control fiscal, ar mai fi putu fi o varianta sa fi cerut control fiscal si sa aduceti situatia la zi pt perioada respectiva cand erati pasibil de plata TVA, pentru ca daca veti beneficia de control fiscal la toamna sau probabil la anul majorarile si penalitatile de intarziere se vor calcula din 2007 pana la zi, adica data finalizarii controlului fiscal!
Faptul ca nu a-ti mai depasit plafonul nu va va scuti de acea perioada !
Cat despre actionarea in instanta stiti ca traim in tara noastra si este foarte relativ nu veti castiga nimic, incercati sa reglementati situatia de comun acord cu directia de finante!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva berti berti Buna ziua, Am gasit adresa dvs pe net si cu tot respectul doresc sa va adresez o intrebare : O societate comerciala , a depasit plafonul de scutire ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva cristache paula cristache paula buna va rog mult sa imi raspundeti am depasit cota de neplatitor tva,din 2008 luna 7 si nu m-am trecut la platitor de tva si mi s-a zis ca am de platit la ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma de venit - depasire plafon anual de scutire de 35.000 euro alexberi alexberi Pentru PFA cu norma de venit. Daca depasesc plafonul anual de 35.000 euro (119.000 RON) cu o factura emisa pe 25 Ianuarie 2011, Cf Art. 152 (6) din Codul ... (vezi toată discuția)