Buna ziua,as avea si eu o intrebare:am o Dacie pe care nu o folosesc de foarte mult timp,si acum am descoperit ca trebuie sa platesc impozit 760 ron incepand cu anul 2003 si pana in prezent.As vrea sa stiu daca o parte din acest impozit se prescrie,tinand cont ca au trecut 5 ani,sau trebuie sa-l platesc integral?Multumesc.
E posibil ca prevederile de mai jos ale acestui act normativ sa va fie de folos:
Ordonanta 92/2003 privind Codul de procedură fiscală
CAPITOLUL II Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Art. 91
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
Datorii restante
botezatu1980
am o intrebare daca ma puteti ajuta.am niste datori pe care nu le-am mai platit delok....intrebarea este....e adevarat ca dupa cinci ani te sterge din baza lor ... (vezi toată discuția)