avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA, odbanzi si penalitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA, odbanzi si penalitati

Am inregistrat o datorie de 9600 lei in 2001 neplata TVA fiind asociat la o firma. Firma s-a dizolvat, iar debitul a fost trecut asupra mea ca si persoana fizica. La oraq actuala am dobanzi si restante in valoare de 235000 lei.
As dori sa stiu daca pot beneficia de o prescriere avand in vedere timpul care a trecut?(am achitat integral debitul). Sau daca pot beneficia de o reesalonare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 08:24, 31 August 2011

Ordonanta 92/2003 privind Codul de procedur fiscal

CAPITOLUL II Prescripia dreptului de a stabili obligaii fiscale

Art. 91
Obiectul, termenul i momentul de la care ncepe s curg termenul de prescripie a dreptului de stabilire a obligaiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaii fiscale se prescrie n termen de 5 ani, cu excepia cazului n care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripie a dreptului prevzut la alin. (1) ncepe s curg de la data de 1 ianuarie a anului urmtor celui n care s-a nscut creana fiscal potrivit art. 23, dac legea nu dispune altfel.

prin ce act se dispune ca dvs. sa platiti cei 9600? data?
ce reprezinta celelalte datorii de 235.000 lei?

d-le consultant fiscal, aici nu este vorba de prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale ci prescriptia dreptului de a cere executarea silita.

Pentru o solutie corecta in ceea ce va priveste trebuie sa oferiti date mult mai complete si consider ca trebuie sa consultati un avocat- daca s-ar putea sa fie si specializat in litigii de natura fiscala ar fi foarte bine.

Este vorba de o creanta fiscala din anul 2001.

Este vorba de intreruperea sau neintreruperea prescriptiei.

Este vorba de o hotarare judecatoreasca privind dizolvarea si este vorba de aplicarea unor temeiuri ale Codului de Procedura Fiscala intrate in vigoare in iulie 2010, respectiv ale art.27 privind raspunderea solitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ordinea stingerii datoriilor la buget discover discover Buna seara , am următoarea situație : sunt pers juridică , si am înregistrat in ultimii 2 ani , datorii la buget , in special la plata TVA-ului ( si ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie bukinst bukinst Intr-un litigiu privind functionarii publici /Legea 188/199( ]n anul 2008 functionarii publici dintr/o primarie au solicitat si primit prin sentinta primele de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragosionescu dragosionescu Cat de legala este taxa Radio-TV pentru persoane fizice si societati? Are dreptul societatea Electrica sa incaseze taxa? (vezi toată discuția)