Am inregistrat o datorie de 9600 lei in 2001 neplata TVA fiind asociat la o firma. Firma s-a dizolvat, iar debitul a fost trecut asupra mea ca si persoana fizica. La oraq actuala am dobanzi si restante in valoare de 235000 lei.
As dori sa stiu daca pot beneficia de o prescriere avand in vedere timpul care a trecut?(am achitat integral debitul). Sau daca pot beneficia de o reesalonare.
Multumesc!
Ordonanta 92/2003 privind Codul de procedur fiscal
CAPITOLUL II Prescripia dreptului de a stabili obligaii fiscale
Art. 91
Obiectul, termenul i momentul de la care ncepe s curg termenul de prescripie a dreptului de stabilire a obligaiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaii fiscale se prescrie n termen de 5 ani, cu excepia cazului n care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripie a dreptului prevzut la alin. (1) ncepe s curg de la data de 1 ianuarie a anului urmtor celui n care s-a nscut creana fiscal potrivit art. 23, dac legea nu dispune altfel.
prin ce act se dispune ca dvs. sa platiti cei 9600? data?
ce reprezinta celelalte datorii de 235.000 lei?
d-le consultant fiscal, aici nu este vorba de prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale ci prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
Pentru o solutie corecta in ceea ce va priveste trebuie sa oferiti date mult mai complete si consider ca trebuie sa consultati un avocat- daca s-ar putea sa fie si specializat in litigii de natura fiscala ar fi foarte bine.
Este vorba de o creanta fiscala din anul 2001.
Este vorba de intreruperea sau neintreruperea prescriptiei.
Este vorba de o hotarare judecatoreasca privind dizolvarea si este vorba de aplicarea unor temeiuri ale Codului de Procedura Fiscala intrate in vigoare in iulie 2010, respectiv ale art.27 privind raspunderea solitara.
Termen de prescriptie
bukinst
Intr-un litigiu privind functionarii publici /Legea 188/199( ]n anul 2008 functionarii publici dintr/o primarie au solicitat si primit prin sentinta primele de ... (vezi toată discuția)