avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua!

va rog sa ma ajutati cu o problema.Am intrat in ccc varianta 1 an, mi s-a suspendat cim pana in ziua in care copilul meu va face 1 an.

Vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie si as vrea sa stiu daca pentru asta reluarea cim trebuie facuta incepand cu ziua in care copilul face 1 an sau cu o zi inainte cel putin?

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 14 Octombrie 2011
Reluarea activitatii trebuie sa fie inainte de sfarsitul perioadei pentru care vi s-a stabilit dreptul la indemnizatie.
Multumesc pentru raspuns.
Deci se poate si cu doar o zi inainte de un an?
Da, se poate face si cu o singura zi inainte de implinirea varstei de1 an a copilului .... legea nu prevede un anumit termen in care sa depuneti o astfel de cerere.
freeelis a scris:

Da, se poate face si cu o singura zi inainte de implinirea varstei de1 an a copilului .... legea nu prevede un anumit termen in care sa depuneti o astfel de cerere.


Buna ziua,

Ma intereseaza si pe mine acest subiect si sunt putin in incurcatura pentru ca vad ceea ce ati raspuns dvs aici iar eu, tocmai ce am sunat la cei de la Directia de Protectie Sociala a Copilului de la Sectorul 3 de care apartin eu, si mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc la serviciu cu cel putin o luna inainte de a implini copilul varsta de un an.

Am citit si eu legea despre stimulentul de insertie, dar, daca nu sunt de specialitate, nu pot sa spun ca mi-am dat seama exact cum trebuie sa fie: cu cel putin o zi sau cu o luna inainte....Imi puteti da, va rog, un citat din lege sau ceva de genul cu care sa pot sa merg la Directie?

Va multumesc.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 12.
(1) Stimulentul de inserţie prevãzut la art. 7 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã se acordã lunar persoanelor îndreptãţite care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, dacã acestea realizeazã venituri supuse impozitului, înainte de împlinirea de cãtre copil a vârstei de un an.
...
3. Asadar nicaieri nu spune ca trebuie sa revii la serviciu cu cel putin o luna inainte de a implini copilul 1 an.

4. Cel mai bine ar fi ca acea persoana care v-a spus altfel sa va prezinte baza legala a spuselor ei. Va asigur ca nu are asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la lucru din ccc dupa 1 an reka80 reka80 Buna ziua! As dori sa ma interesez daca angajatorul poate sa nu aprobe cererea de reluare a muncii inaintea implinirii a 1 an al copilului.Prima cerere mi-a ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie julia2 julia2 Buna ziua, Copilul meu implineste 1 an pe 04.07.2013,beneficiez de stimulent daca imi reiau activitatea pe 25.06.2013?( am optat pentru CCC de 2 an ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)