avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Incheierea - ce urmeaza?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Incheierea - ce urmeaza?

Am infiintat o Asociatie si am primit prin posta Incheierea.
Ce pasi trebuie sa urmez mai departe?
Am cautat pe net si am gasit cateva indicii dar nu sunt sigur.
In primul rand am inteles ca trebuie sa fac cateva copii dupa Incheiere si sa merg pentru a face pe ele mentiunea ``definitiva si irevocabila``
In al doilea rand am inteles ca trebuie sa mai cer si Certificatul de inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor
In al treilea rand am inteles ca mai trebuie sa cer legalizarea a 2-3 exemplare de copii ale Incheierii definitive si irevocabile. - Ce sunt acestea? Acestea nu se fac la notar?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: minu , utilizator 16:16, 2 August 2011
Din momentul in care ati primit incheierea asteptati 2-3 saptamani sa vina noficarea de la Parchet.

Dupa aproximativ 2-3 saptamani mergeti la Grefa pentru Persoane Juridice a Judecatoriei si solicitati legalizarea hotararii pe care se va aplica stampila cu "definitiv si irevocabil".

Pentru fiecare exemplar va trebuii sa aveti timbru judiciar de 15 bani si sa platiti taxa de timbru judiciar de 2 lei per exemplar.

Solicitati de asemenea eliberarea Certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei. Inscrierea in Registru se face din oficiu de catre instanta, odata ce sentinta ramane irevocabila. Pentru acesta veti plati taxa de timbru judiciar in valoare de 2 lei. Se elibereaza intr-un singur exemplar.

Dupa ce luati Incheierea si Certificatul mergeti la AFP si depuneti copii dupa incheiere, certificat, statut, act constitutiv, contract de comodat/inchiriere, 2 declaratii 010 pentru obtinerea Certificatului de inregistrare fiscala.
Multumesc pentru raspuns si timpul acordat.
Buna!
Imi spui si mie , te rog, ce suma ai depus ca patrimoniu initial al asociatiei?
Patrimoliul initial al asociatiei e un salariu minim brut pe economie(670 lei). Eu va recomand sa strangeti o suma mai mare decat acest salariu minim pentru ca acesti bani ii puteti folosi ulterior in acoperirea unor cheltuieli curente ale asociatiei in primele luni de functionare. Puteti constitui acest patrimoniu in numerar sau in bunuri la care trebuie sa aveti actele de provenienta care sa dovedeasca ca apartin unuia dintre membrii fondatori .
Banii se depun la banca la care va avea asociatia contul bancar dupa infiintare.
710 lei patrimoniul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in registrul asocatiilor si fundatiilor Flori2014 Flori2014 Buna ziua, Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de grefa si copie cu mentiunea definitva/irevocabila madalina_pt madalina_pt Buna ziua! In urma admiterii cererii formulate si dispunerea de înscriere a asociatiei în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, cu consecinta dobândirii ... (vezi toată discuția)
Eliberarea copiei de pe sentinta civila si inscrierea in registru grunwald grunwald Buna ziua, Dupa cat timp dupa pronuntare trebuie sa depun cerere pentru eliberarea Sentintei Civile (incheierea judecatoreasca) si a Certificatului de ... (vezi toată discuția)