avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ptr ce se face validare poprire ?
Discuție deschisă în Executare silită

Ptr ce se face validare poprire ?

Buna ziua , va intreb si sper sa imi raspundeti pe inteles de ce se face validare poprire ? Cand i-am cerut asta executorului m-a repezit spunandu-mi ca e pe teren si nu poate vorbi si ca sa stau linistit ca chiar daca nu mi-au intrat bani in cont de la debitor dosarul meu e "in lucru ". Aproape ca mi-a inchis tel in nas.
Tocmai de aceea va intreb despre validare ....cand si de ce se face ? Si cel mai important cine o face ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 20:19, 11 Iulie 2011
validarea o solicitati doar daca tertul poprit nu isi respecta obligatiile legale cum ar fi indisponibilizarea sumelor poprite sau plata lor catre executor.

verificati la dosarul de executare ce acte s-au efectuat, daca popririle au fost comunicate, au sosit raspunsurile tertilor popriti.

validarea se poate face in 3 luni de la data primirii popririi.
Multumesc ptr răspuns, asa credeam si eu ....dar cum dovedesc eu ca tertul poprit chiar îmi spune adevarul atunci când afirma ca nu sunt bani in contul debitorului , chiar dacă acesta ridica numerar ptr salarii ...pe care apoi nu le plătește .
Sau mai bine zis ce înseamnă ca tertul poprit nu respecta obligatiile legale ??? Pot exista situații când chiar nu sunt disponibil pe cont dar la fel de bine pot exista si situații când doar se afirma asta ,realitatea fiind alta.
Validarea popririi o fac sa înțeleg practic "împotriva" tertului poprit care nu-si respecta obligatiile, de ex banca X .
Multumesc , si dacă mai sunt pers care stiu si vor sa mă ajute cu răspuns la întrebările de mai sus astept cu nerăbdare.
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)