avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare felul contractului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare felul contractului.

Am avut un salariat cu contract de munca pe perioada determinata,pe care l-am preschimbat in CIM pe perioada nederminata ,dar cu un alt contract nu cu act aditional.Greseala mea este grava,pot fi sanctionata,trebuie sa "repar" cumva...Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Anacrsitina , utilizator 09:13, 12 Iulie 2011
Anulati noul contract si intocmiti un act aditional la contractul existent,prin care modificati doar clauza referitoare la durata contractului.
Ati apucat sa inregistrati si in REVISAL?
Daca ati incheiat un alt contract pe perioada nedeterminata in conditiile prevazute de Codul Muncii si cu respectarea cerintelor din Revisal, nu este nimic grav.In privinta contractului pe perioada determinata, probabil ca a incetat la termenul stabilit, in temeiul art 56(j) Codul Muncii sau a incetat cu acordul partilor daca nu expirase perioada pentru care s-a incheiat si ulterior s-a incheiat contractul de munca pe perioda nedeterminata.
da,contractul pe perioada determinata avea data limita 10 martie 2011( art.56 lit.J).Tot cu acesta data am facut un nou contract pe perioada nedeterminata.Am inregistrat modificarea in REVISAL la felul contractului si data cand se produce modificarea si am mai dat explicatii in rubrica de jos...
Este o greseala ... cum ati inregistrat modificarea la felul contractului ? ... noul c.i.m. trebuie incetat si faceti act aditional de modificare a duratei c.i.m. incepand cu data de 10.03.2011.

Existau doua posibilitati :
1. act aditional de modificare a duratei c.i.m. incepand cu data de 10.03.2011
sau
2. incetare de drept la 10.03.2011 in baza art.56 lit.j C.mun. si incheiat un nou c.i.m. cu aceeasi data.
In aceasta situatie nu stiu cum pot indrepta greseala.In REVISAL numai pot face modificari.......aveti cumva un sfat? Va multumesc oricum pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Revisal probleme dumi32 dumi32 Am urmatoarea problema in ceea ce priveste programul Revisal si poate ma puteti ajuta cu un sfat, daca in Revisal au fost introduse contractele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)