Cumpar un teren in 2006 obtinut de fostul propietar pruin donatie. Este drept printr-o "donatie" discutabila.
Donatarul, in momentuln donatiei era necasatorit si nu avea copii.. A considerat ca tranzactia este mai bine sa se faca asa decat direct.
Mai concret, pentru a evita in mod legal, fiscul, a facut o donatie catre un var de al sau
Acum, eu, cumparator de buna credinta, datorita casatoriei donatorului cu o fata "desteapta" care i-a turnat urgent un copil, ma vad intr-o situatie dificila, mai ales ca am si construit o casa pe cele doua terenuri unificate intre timp..
Cel de la care am cumparat este, dupa cum am spus,var cu fostul proprietar si conform contractului de vanzare -cumparare a primiit de la mine suma de cca 40 000 Euro.
Acum eu, conform "inteligentei" legi romanesti , ce ce sa fac, daca alti "inteligenti" vor sa-mi atace dreptuil de proprietate.
Sa ma las talharit si sa spun ...asta este. Nu ?Deci, primul proprietar eludeaza legea, pentru a nu plati impozit, eu cumpar de buna credinta si tot eu platesc oalele sparte. Vi ser pare corect si in spiritul legi toata situatia asta. Mie nu. Poate aveti idei. Invatati-ma ce sa fac pentru a-mi apara proprietatea "garantata "totusi de Constitutie
Dreptul de proprietate asupra celor doua terenuri unificate si pe care am construit intre timp o casa va fi atacat de cel care a facut donatia catre varul sau, sfatuit fiind in aceasta directie,de actuaa sa sotie , cu care a facut un copil in anul 2009.
In cazul in care contractul de donatie se revoca de catre donator pt survenienta de copil bunul donat se va reintoarce in patrimoniu donatorului,liber de orice sarcini.Dvs va veti pierde dreptul de proprietate asupra imobilului pt ca l-ati dobandit de la un neproprietar.Daca ati fost de buna-credinta va puteti apara invocand uzucapiunea de 10-20 ani.
Actul de donatie poate fi revocat pentru survenienta de copil si produce efecte retroactive de la incheierea contractului de donatie.
Aceasta revocare poate fi facuta cand donatorului (cel care face donatia), care nu avea nici un copil sau alt descendent la momentul incheierii contactului de donatie, i se naste un copil.
Revocarea poate produce efecte impotriva donatarului (cel care a primit donatia) si succesorilor sai, dar si impotriva tertilor dobanditori prin acte intre vii.
Asteptati sa vedeti cum se incheie procesul intre ei si, daca e cazul, luati-va avocat.
Asta e! Bafta. :)
donatia se revoca in cazul invocat de dvs. adevarat ca dvs sunteti cumparator de bua-credinta si puteti sa il dati in judecata pe cel de la care ati cumparat bunul.
Act de donatie
bach
Am cumparat in anul 2006 doua terenuri care a fost dobandite de propietar printr-un act de donatie.In actul respectiv cel care a donat declara ca din punct de ... (vezi toată discuția)
Donatie
Betea
Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)