Unde se incadreaza in Codul Fiscal veniturile realizate pe piata Forex, care este o piata nereglementata? Si mai concret: persoana fizica care realizez venituri din tranzactii pe aceasta piata, ce declaratii trebuie sa depun, ce impozite, cu ce termene am de declarat si de achitat? Contractul l-am incheiat cu firma de brokeraj XTB, sucursala Romania, contul l-am deschis in Lei. Mentionez, ca am si contract de munca la propria firma, pe acesta il pot modifica oricand, pentru o impozitare cat mai avantajoasa.
Stiu ca nu este o problema des intalnita, daca nu aveti persoana specializata care sa raspunda, Va rog sa-mi recomandati pe cineva. Prefer sa platesc pentru un sfat competent si sa dorm linistita.
Intradevar piata forex nu este reglementata, dar acea reglementare la care va referiti este una functionala, pe care ar putea-o face autoritatea romana din domeniu, CNVM. Nu are nici o legatura cu codul fiscal si impozitarea veniturilor.
Veniturile din tranzactiile pe piata forex sunt considerate venituri din investitii. Se impoziteaza 16% din profit.
Forex
DanyloBeast
Buna seara! Am 18 ani si vreau sa incep sa lucrez pe o platforma de forex.
1) Trebuie sa platesc impozit pe profiturile castigate din piata forex?
2) Trebuie ... (vezi toată discuția)