avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre somaj

Am si eu cateva nelamuriri referitoare la depuerea dosarului de somaj.
1. Cele 10 zile in care se poarte depune dosarul sunt lucratoare sau calendaristice?
2. Care sunt actele necesare pentru depunerea dosarului de somaj.
3. Daca pe adeverinta emisa de catre angajator cu date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj, s-a trecut:" salariat din data de 01.10.998 pana la data de 07.07.2011.", iar la Date privind raporturile de munca sau de serviciu ale salariatului scri:"Data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu :08.07.2011", exista vreun motiv sa nu se primeasca dosarul penbtru somaj? Pun aceasta intrebare deoarece azi la AJOFM nu s-au primit dosare pe considerentul ca nu este aceiasi data pe adeverinta, adica ori e 07.07.2011 ori 08.07.2011.
4. Care este ordinea asezarii documentatiei in dosar?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 11 Iulie 2011
1. Cele 10 zile sunt calendaristice.

2. Actele necesare pentru somaj le gasiti aici:
[ link extern ]

3. Intr-adevar , asa este ... cele doua date trebuie sa coincida ..
Ni s-a explicat de catre angajator ca pana in data de 7 a lunii curente am fost salariatii firmei, data pana la care s-au platit toate contributiile. Incepand cu data de 08.07.2011 ni se incheie CIM
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Imprevizibila, utilizator
1. Sunt zile calendaristice.

2. Acte pentru somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
e. carnetul de munca in original si in copie si adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, sau, in cazul in care nu exista carnet de munca intocmit, adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte acte care, potrivit legii, atesta existenta unor raporturi de munca sau de serviciu pana la data de 31 decembrie 2010 si, dupa caz, vechimea in munca realizata anterior datei de 1 martie 2002.

3. Intrebati la Agentia de Somaj care data trebuie trecuta in ambele documente si apoi mergeti la angajator sa procedeze corespunzator.

4. Ordinea este cea care in care am scris documentele mai sus.
In adeverinte se trece data incetarii c.i.m. ...in speta, 08.07.2011.
E vorba de o singura adeverinta, unde la punctul B1 pana in data de 7 a lunii curente am fost salariatii firmei, data pana la care s-au platit toate contributiile, iar punctul C incepand cu data de 08.07.2011 inceteaza CIM
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Documente pentru indemnizatia somaj sorineldobre sorineldobre am citit pe un site care sunt documentele necesare pt. alcatuirea dosarului de acordare a indemnizatiei de somaj si nu am mai vazut : 1.dovada achitarii ... (vezi toată discuția)
Informatii somaj danielacranga64 danielacranga64 buna dimineata, am nevoie de ajutor in privinta documentelor necesare pentru a-mi depune dosarul de somaj si cite zile am la dispozitie pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Stagiul si actele necesare pentru somaj dorel13 dorel13 In ultimele 24 de luni,o persoana a lucrat de pe 06 mai 2010 pana pe 15 mai 2011,dupa care si-a luat concediu fara plata pana pe 20 august. Poate intra in ... (vezi toată discuția)