avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiul si actele necesare pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiul si actele necesare pentru somaj

In ultimele 24 de luni,o persoana a lucrat de pe 06 mai 2010 pana pe 15 mai 2011,dupa care si-a luat concediu fara plata pana pe 20 august. Poate intra in somaj? Am inteles ca cei de la somaj cand calculeaza cele 12 luni lucrate ,mai scad nu stiu ce zile si se poate sa nu ai indeplinite cele 12 luni. Tocmai de aceea am scris perioada. Si daca sunt indeplinite cele 12 luni,ce acte sunt necesare.? Ce acte trebuie sa faca firma si ce trebuie sa faca angajatul?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 11:01, 11 August 2011
1. Daca acele 12 luni sunt luni pline (fara concedii medicale) atunci poate beneficia de indemnizatie pentru somaj.
2. Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. carnetul de munca in original si in copie si adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, sau, in cazul in care nu exista carnet de munca intocmit, adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte acte care, potrivit legii, atesta existenta unor raporturi de munca sau de serviciu pana la data de 31 decembrie 2010 si, dupa caz, vechimea in munca realizata anterior datei de 1 martie 2002.
Multumesc mult d-l Tudor. Am observat profesionalismul ,seriozitatea si promptitudinea cu care raspundeti la multe intrebari puse de noi,ca atare,VA MULTUMESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru indemnizatia somaj sorineldobre sorineldobre am citit pe un site care sunt documentele necesare pt. alcatuirea dosarului de acordare a indemnizatiei de somaj si nu am mai vazut : 1.dovada achitarii ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj, actele necesare pentru dosar CONDRUT CONDRUT Am 24 ani vechime fara intrerupere, un salariu tarifar de 1290 lei si net in jur de 1150-1200 lei si de la 29.11.2011 sunt in preaviz , 20 de zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia de somaj mamana mamana Am domiciliul in Bucuresti,dar locuiesc in jud Ialomita.Am lucrat la o firma de paza,in perioada:03.04.2013,pana:14.01.2014. , dar pentru ca s-a restrans ... (vezi toată discuția)