avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligata sa fac serviciu de permanenta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligata sa fac serviciu de permanenta?

Buna ziua! sunt angajata ca personal contractual la o primarie si lunar se face grafic cu cei care tb sa faca serviciu de permanenta...adica in weekend..sunt obligata sa fac serviciu de permanenta? compensarea se face cu zi libera, insa una este sa te duci sambata sau duminica la serviciu si alta este in cursul saptamanii...stiu ca printr-un Ordin MAI 496/2008 (pe care nu reusesc sa il gasesc)functionarii si personalul contractual din administratia locala au dreptul la un spor de dispozitiv de 25%, spor pe care noi nu il primim... de fapt in afara de salarul de baza prevazut de grila din OUG 10/2008 si sporul de 10 % de calc nu primim nici un alt spor, nici tichete de masa....intrucat contabila spune ca nu sunt bani (nu ne intelegm sub nici o forma cu ea)
Va multumesc anitivpat
Cel mai recent răspuns: tina25 , utilizator 18:34, 5 August 2008
1. Ordinul 496/26.05.2008 aproba Normele metodologice din 22.05.2008 cu privire la asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta. Le gasiti in Monitorul Oficial p.I, nr.401/28.05.2008.
2. OG nr.10/2008 nu este de urgenta.
3. Contabila zice ca nu are bani, dar primarul ce zice?
am gresit..este ORDINUL MAI 496/2003 referitor la sporul de dispozitiv....ceea ce ma intereseaza...contabila si primarul se inteleg de minune..adica el face ce zice ea....si cam asa sta treaba
Daca in contrctul individual de munca este stipulat programul dumneavoastra asa cum il efectuati, atunci nu puteti face nimic. Trebuie consultat si Regulamentul Intern al unitatii si Regulamentul de Organizare si Functionare. Este obligatoriu sa fie stipulat in aceste regulamente programul de munca.
In Regulamentul de Ordine Interioară al Primăriei aprobat de catre Consiliul Local trebuie sa fie prevazut faptul ca pentru asigurarea permanenţei în zilele nelucrătoare la sediul instituţiei conducerea instituţiei va organiza efectuarea serviciului de permanenţă pe baza unui grafic.

De asemenea, tot prin hotarare a Consiliului Local trebuia aprobata acordarea indemnizatiei lunare de dispozitiv in procent de 25% din salariul de bază, pentru functionarii publici si personalul contractul din cadrul aparatului de specialitate al Primariei si serviciilor publice de interes local aflate sub autoritatea Consiliului Local.

Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 496/2003 modifica Ordinul nr. 275/2002 pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului militar si civil din Ministerul de Interne.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pt raspunsuri....dar tocmai asta este problema ..nu am reusit sa gasesc exact textul Ordinului MAI 496/2003 , respectiv 275/2002...si eventual sa pot cere acest spor in situatia in care avem dreptul la acest spor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul mai 496/2003 DIA63 DIA63 Pentru documentare in vederea obtinerii sporului de dispozitiv am nevoie de ordinul MI. 496/2003 .Rog pe cei care il au si vor sa-l puna pe mail ... (vezi toată discuția)
Acordarea sporului de dispozitiv de 25% tudor1973 tudor1973 Buna ziua! Se da urmatorul caz: un numar de 7 angajati ai unei Primarii dau in judecata Primaria pentru acordarea retroactiva a sporului de dispozitiv si ... (vezi toată discuția)