Ce sanse avem sa castigam recursul pentru sporul de dipozitiv in conditiile in care functionarii publici din primarie au avut castig de cauza iar personalulului contractual, din aceeasi primarie i s-a mutat procesul din contencios la sectia civila si a pierdut procesul ca fiind nefondat . Mentionez ca mai multe primarii din localitatile vecine au castigat procesul pentru acest spor noi fiind singurii carora li s-a respins.
Care a fost motivarea instantei de a respins cererea dvs?
Functionarii publici si personalul contractual din structurile Ministerului Administratiei si Internelor beneficiaza de acordarea acestei indemnizatii potrivit Ordinului nr. 496 /2003 al ministrului administratiei si internelor, textul punctului 9.2 din ordinul amintit prevazând ca indemnizatia se acorda personalului civil ce-si desfasoara activitatea în domeniul administratiei publice, fara a distinge între administratia publica centrala si cea locala.
In motivarea actiunii instanta a apreciat ca numai cadrele militare pot beneficia de acest drept si, intrucat primaria nu are structura militara nu poate beneficia de sporul de dispozitiv.
Este gresita motivarea instantei, astfel incat potrivit actului normativ mai sus citat si personalul civil beneficiaya de acest spor de dispozitiv.
Exercitati calea de atac a recursului impotriva hotararii pronuntate de instanta de fond.
Buna ziua. Revin la problema referitoare la sporul de dispozitiv. Astazi am intrat pe site-ul intstantelor de judecata si am vazut ca recursul nostru privind admiterea dreptului la sporul de dispozitiv pentru personalul contractual din cadrul primariei a fost respins de Curtea de Apel ca fiind nefondat. Care este urmatoarea cale de atac ce poate fi folosita ? Va multumesc.
Impotriva unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile pot fi exercitate caile de atac extraordinare - contestatia in anulare si revizuirea - dar numai pentru motivele si in termenele prevazute de Codul de procedura civila.
O alta varianta este sa va adresati CEDO , daca prin hotararea data si solutonarea litigiului credeti ca vi s-a incalcat vreun drept fundamental prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.