avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de dispozitiv

Buna ziua!
Va rog sa ne ajutati in urmatoarea problema. In cadrul consiliului judetean suntem 71 functionari publici care nu beneficiaza de sporul de dispozitiv, ceilalti 80 de angajati (chiar si personalul contractual) beneficiaza de acest drept pe care l-au castigat in instanta. Singura diferenta dintre ei si noi este aceea ca noi am fost angajati ulterior deciziei de acordare a sporului. Am actionat si noi in instanta institutia la tribunalul judetean -Contencios administrativ, solicitand instantei de fond recunoasterea acestui drept si in favoarea noastra. Tribunalul Harghita prin sentinta civila ne-a respins actiunea cu motivarea ca Ordinul 496/2003 se aplica doar sferei salariatilor prevazuti la art 1 din Legea nr. 138/1999, iar printre acestia nu figureaza functionarii publici care isi desfasoara activitatea in cadrul administratiei publice locale. In ceea ce priveste discriminarea pe care noi am invocat-o in cazul pronuntarii unei solutii contrare practicii judiciare aplicate colegilor nostri, ni se arata ca "aplicarea unui tratament diferit de cel al colegilor este determinat de o divergenta de juresprudenta si are o justificare obiectiva care consta in asigurarea sigurantei juridice" Am facut recurs la Curtea de Apel Targu Mures, dar datorita faptului ca avocatul nostru cu care am incheiat contract de asistenta juridica nu a depus timbru judiciar pentru fiecare reclamant in parte, ci doar pentru unul singur, am pierdut si acest proces.( De altfel a fost respinsa si cererea reclamantului care avea timbrul judiciar.)
Va rugam sa ne ajutati, pentru ca nu mai stim ce cai am mai putea avea pentru a rezolva aceasta problema atat de frustranta pentru noi. Am sperat ca , macar cu Legea salarizarii 330/2009 ni se va rezolva problema, dar ne-am inselat.
Va multumim.

Alte discuții în legătură

Incetare drepturi salariale stabilite prin acte juridice pheea pheea Buna ziua, doresc sa va multumesc pentru raspunsul de acum cateva zile privind recursul in interesul legii si sa va rog sa imi raspundeti la doua ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici de conducere amarui amarui Ce cale pot sa urmez daca dupa reincadrarea mea ca sef serviciu in treapta I( maxim conform Legii 330/2009),in conformitate cu O.U.G.1/2010 salarizarea a ramas ... (vezi toată discuția)