Ce cale pot sa urmez daca dupa reincadrarea mea ca sef serviciu in treapta I( maxim conform Legii 330/2009),in conformitate cu O.U.G.1/2010 salarizarea a ramas tot de inspector asistent.Mentionez ca nu am promovat in functia de conducere din anul 2001 de cand am ocupat, prin concurs , functia de sef serviciu ,cu functia de executie de inspector asistent.Evaluarile anuale au avut calificativ maxim.Daca as contesta decizia de reincadrare pentru nerespectarea art.6 din Legea 330/2009, credeti ca am vreo sansa?Daca invoc si dreptul la promovare al functionarului public care nu imi este respectat ?Nu poate fi vorba de discriminare?S-a ajuns ca personalul de executie sa aiba salariul mai mare pentru responsabilitati semnificativ mai mici.Cum vedeti rezolvarea problemei?
Inteleg ca ati dat un concurs pentru ocuparea functiei de sef serviciu .... care nu avea nici o legatura cu functia de executie anterior ocupata .... din cate stiu functiei de conducere ii corespunde ca si functie de executie superior I .... cred ca la tine totul pleaca de la incadrarea initiala.
Intradevar functia ocupata anterior a fost in cadrul altei institutii publice autofinantate
integral si era de director economic.Postul pe care l-am ocupat prin concurs a fost de Sef Administratie (asimilabil celui de sef serviciu) ,bugetat la nivelul de inspector asistent.La data incadrarii nu banuiam ca nu voi putea promova intr-un grad de salarizare superior ,aferent functiei de executie.Am sperat ca Legea salarizarii unice va aduce o schimbare .
coieficientii de ierarhizare din Lg 330/2009 nu se aplica de la 01.01.2010 ci abia de la 01.01.2011. In ianuarie 2010 se pastreaza salariul din decembrie 2009. Contestarea reincadrarii nu rezolva nimic.
Cu tot respectul, insa daca veti citi OG 9/2008 (care a stabilit salarizarea functionarilor publici inclusiv in 2009 si care a stat la baza reincadrarilor), precum si orice alt act normativ care a stabilit salarizarea functionarilor publici de la OG 24/2000 incoace, veti observa un lucru: pentru functia publica de sef serviciu nu este prevazut un salariu distinct, ci doar un spor de conducere care se aplica la salariul de baza prevazut pentru functia de executie corespunzatoare.
(Off topic: functia publica de executie grad superior I se aplica doar pentru functiile de conducere cu salariu prestabilit, gen prefect, subprefect, secretar al unitatii administrativ-teritoriale, la trecerea unei persoane de pe una din aceste functii de conducere pe o functie de executie, nu si la functiile publice de conducere pentru care legea prevede doar sporul de conducere procentual).
Ca urmare, nu puteti promova in functia publica de conducere de sef serviciu, ci doar in cea de executie corespunzatoare, respectiv inspector asistent. Iar promovarea in grad se poate face doar in conditiile prevederii unei functii corespunzatoare in planul anual de ocupare a functiilor publice la nivelul institutiei (in functie de alocarile bugetare...). Asa ca remintiti serviciului de resurse umane sa prevada o functie publica de inspector principal in planul de ocupare a functiilor publice pentru anul viitor (pentru 2010 situatia s-a predat inca din septembrie 2009).