avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functia publica de coducere conform L 330/2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functia publica de coducere conform L 330/2009

Conform L 330/2009, functiile publice de conducere vor avea doar treapta II si I. Inteleg ca nu se aplica coeficientii de ierarhizare incepand cu 01 ian. 2010, dar cum se vor face incadrarile ca si functie (denumire)? Adica vor fi incadrati doar ca sef serviciu, sef birou I sau II si atat? (si care vor fi I si care II?)sau vor avea incadrarea (denumirea functiei) ca si in luna decembrie? De exemplu functia publica de conducere de sef serviciu Inspector grad Superior treapta de salarizare 1 cum va fi incadrat incepand cu 01 ian. 2010?
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 15:42, 20 Ianuarie 2010
Din pacate, legea 330/2009 nu prevede si modul de incadrare in cele 2 trepte aferente functiilor publice de conducere (singurele prevederi existente se refera la gradele de salarizare pentru posturile de executie)#-o...Mai precizeaza legea ca treapta I a unei functii publice de conducere include si sporul de vechime... Pe cale de consecinta, in lipsa unor precizari sau norme metodologice (care speram ca o sa apara), eu as incadra pe treapta I, pentru ca altfel, pentru treapta II, nu-i mai pot plati separat sporul de vechime (legislatia privind aplicarea acestui spor a fost abrogata de la 01.01).
Ca exemplu practic, functia despre care vorbeati mai sus va fi sef serviciu treapta I, gradatia de salarizare intre 1-5 (conform sporului de vechime avut la 31.12.2009).
Parerea mea:))
Art. 15 din L 330/2009:
(1)Pentru personalul care ocupă o funcţie de conducere, diferenţierea salariilor de bază se face potrivit art. 13, utilizându-se două niveluri de salarizare corespunzătoare celor două grade, respectiv trepte de salarizare în cazul funcţionarilor publici, care conţin indemnizaţia de conducere, sporul de vechime, precum şi sporurile cuprinse în coeficienţii de ierarhizare, prevăzuţi în anexele la prezenta lege.
(2)Nivelul de salarizare corespunzător gradului, respectiv celor două trepte de salarizare în cazul funcţionarilor publici se stabileşte de ordonatorul principal de credite, potrivit prevederilor prezentei legi.

Va trebui sa cereti ordonatorului principal de credite sa va precizeze nivelul treptei de salarizare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters46197, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare si salarizare sef birou ru - vechime minima 2 ani zgabeata zgabeata in urma promovarii unui concurs, am ocupat functia de sef birou cu o vechime de 2 ani in specialitate. voi fi incadrata consilier superior treapta 1 de ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad - functionar public de conducere awy awy buna ziua , solicit sprijinul dumneavoastra in urmatoarea speta : sunt functionar public , cu functie conducere am gradul profesional de inspector asistent ... (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare conf legii 330 klausz klausz Treapta mea actuala de salarizare este sef birou 1.Pana la Legea 330/2009 am fost superior 3.Intrebarea mea este daca eu nu mai pot avansa in trepte, datorita ... (vezi toată discuția)