avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa beneficiez de somaj sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa beneficiez de somaj sau nu?

Am lucrat anul trecut la o firma pe perioada determinata din martie pana in octombrie iar anul acesta m-am angajat tot pe perioada determinata si tot pe aceiasi perioada(martie - octombrie). Intrebarea mea este: beneficiez de somaj sau nu?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:51, 11 Iulie 2011
Beneficiati de indemnizatia pentru somaj numai daca :
1. c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs
2. sa aveti un stagiu de cotizare la somaj de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
deci beneficiez
Daca ati avut norma intreaga, atunci beneficitai de indemnziatia de somaj in conditiile expuse de dvs.
ce inseamna norma intreaga? am lucrat 12 ore de zi, apoi liber 24, 12 ore noapte si 48 liber
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
steriel, utilizator
Norma intreaga = 8 ore/zi ... vedeti in c.i.m. la durata muncii - lit.H , acolo este prevazut timpul de munca.

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj BG BG Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu informatia privind actul normativ care precizeaza detaliile / conditiile pentru a beneficia de ajutor de somaj. O persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare la o alta firma dupa iesirea din concediul de crestere a copilului coscomp coscomp Buna In data de 10.01.2014 ies din Concediul de crestere a copilului(am stat 2 ani).As dori sa ma angajez la o alta firma ,in alt judet (am fost angajata in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj cristanciu cristanciu Am lucrat 30 ani la o firma privata,de unde am plecat pe 10 mai prin acordul partilor. Pe 20 mai m-am angajat la o alta firma pana pe 30 iunie,cand mi s-a ... (vezi toată discuția)