avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... azil
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

azil

am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 03:39, 14 Iulie 2011
Cea ce nu inteleg este cum autoritatile moldovene pot recunoaste o hotarare a unui tribunal al unui stat pe care nu il recunoaste si care nu respecta legislatia RM si internationala.

Nu inteleg de ce este nevoie de cazier judiciar cu atat mai putin al unei autoritati pe care teoretic autoritatile moldovene nu le recunosc, liberatea de miscare nu poate fi limitata prin nici un fel.

Unde sunteti acum? Ati incercat sa solicitati azil in Romania, ar putea fi mai binevoitoare fata de cazul dvs.

În legatura cu azilul in Franta va recomand sa consultati un avocat din Franta care cunoaste legislatia imigrationista.
Va multumesc! Deja patru ani locuesc la Paris unde si am solicitat azil la care a fost refur din pricina ca nu am avut dovezi,am ajuns la Paris cu permisul de conducere,cui ii dadea prin minte ca un moldovan cu capul patrat o plecat la Paris cu bicicleta?! am avut o naveta destul de BINECUVINTATA! Asta nu pot sa inteleg si eu ,Snegur da sotia rusoaica comsomolist si comunist din talpa,pe cind autoritatile de astazi nici nu raspund la adresarile mele,se intilnesc cu separatistii discuta prieteneste,etc. Cit priveste azilul in ROMANIA ,mi sa spus ca daca am cerut intro tara europeana nu pot sa cer in alta tara decit in Franta ceia ca avocatii franceji nu pot explica ce termen trebue sa treaca pentru a depune repetat cerere. Am facut adresare catre oficiul din ROMANIA si nici pina astazi nu am nici un raspuns;voi mai scrie posibil se va gasi un OM care odata imi va raspunde?! Dumneavoastra Va multumesc din suflet !,ati gasit timp pentru conversatie care ma surprins placut!,Va MULTUMESC!!!
Da, este adevarat ca o data ce ati depus intr-o tara UE cererea de azil vă va fi respinsa orice alta cerere facuta in alt stat.

Puteti trimite o petitie catre Oficiul de imigratie al Guvernului francez în care sa ii intrebati. Am impresia ca trebuie ca este nevoie sa se fi schimbat ceva in situatia dvs pentru a va accepta cererea de azil.
Va multumesc! voi proceda cum ma sfatuiti! daca cunoasteti ce acte sunt necesare pentru redobindirea cetateniei ROMANE Va rog sa ma informati. Anticipat Va multumesc!
1. Paşaport în copie legalizată
2. Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată;
3. Cazier judiciar din România;
4. Cazier judiciar din Republica Moldova sau Ucraina (cu traducere legalizată în limba română pentru Ucraina);
5. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici, străbunici), foşti cetăţeni români;
6. Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
7. Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
8. Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
9. Acte de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor, dacă este cazul;
10. Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar, dacă este cazul;
11. Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte;

IMPORTANT:
 Nu se percep taxe
 Toate actele se depun într-un dosar cu şină.
 CERERERILE SE DEPUN PERSONAL şi doar în cazuri temeinic justificate medical prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)!
 CERERILE SE PRIMESC NUMAI ÎNSOŢITE DE TOATE DOCUMENTELE
 CERERILE SE DEPUN LA AMBASADA ROMÂNIEI DIN ŢARA DE DOMICILIU SAU DE REªEDINŢÃ!
 CERERILE POT FI DEPUSE ªI LA MINISTERUL JUSTIŢIEI – DIRECŢIA CETÃŢENIE PRECUM ªI LA BIROURILE TERITORIALE DIN IAªI, GALAŢI, SUCEAVA, TIMIªOARA ªI CLUJ-NAPOCA FÃRÃ A FI NEVOIE DE UN PERMIS DE ªEDERE PE TERITORIUL ROMÂNIEI.
 Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere !
 Nu este necesară apostilarea pentru documentele din Rep. Moldova şi cele din Ucraina.

Alte discuții în legătură

Interdicție românia. cetățean din republica moldova ulei28 ulei28 Bună ziua . Cu respect ! Un cetățean din Republica Moldova a venit în România pe data de 18.12 2017 și a părăsit țară tot în aceeași zi. A revenit ... (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane mec mec Sunt cetatean al Republicii Moldova, dar ma incadrez in criteriile de redobandire a cetateniei romane, am depus cerere de programare la Consulatul Romaniei din ... (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane! noisette noisette pentru un cetatean al rep. moldova cum poate redobandi cetatenia romana, mai repede, deoarece actele au fost depuse de mai bine de 5 ani si nimic nu s-a ... (vezi toată discuția)