avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redobandirea cetateniei romane!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redobandirea cetateniei romane!

pentru un cetatean al rep. moldova cum poate redobandi cetatenia romana, mai repede, deoarece actele au fost depuse de mai bine de 5 ani si nimic nu s-a obtinut pana acum. care ar fi modalitatea cea mai simpla de redobandire a cetateniei romane???
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 10:51, 8 Mai 2009
Actele şi taxele necesare pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã (Art. 10 alin.1 din Legea nr. 21/1991)
- PAªAPORT în copie legalizată sau « conform cu originalul » cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă;
- CAZIER JUDICIAR din România;
- CAZIER JUDICIAR din străinătate în original apostilat/supralegalizat şi cu traducere în limba română, legalizată.
- Acte de stare civilă în copii legalizate (certificate de naştere, căsătorie, de schimbare de nume) ;
- DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei ;
- DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu păstrarea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România ;
- DECLARAŢIE personală autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi ;
- DOVADÃ scrisă privind data pierderii cetăţeniei române - adeverinţă eliberată de misiunea diplomatică a României sau Direcţia Generală de Paşapoarte ori copia hotărârii Guvernului prin care s-a aprobat renunţarea la cetăţenia română;
- DOVADA locuinţei în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România): prin contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză; prin contract de vânzare-cumpărare în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză; prin contract de comodat în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză; prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
- DOVADA sursei legale de existenţă în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România).

Cererea se depune PERSONAL şi doar în cazuri temeinic justificate prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)!. Cererile se pot depune si la AMBASADELE ªI CONSULATELE Romaniei din strainatate.

Daca nu ati primit niciun raspuns de 5 ani de zile, puteti sa va adresati Ministerului de Justitie - Biroul Cetăţenie , sa vedeti ce s-a intamplat cu cererea dvs.
Trebuie sa va adresti Ministerului de Justitie biroul de cetatenie si sa va interesati de stadiul dosarului, s-ar putea sa va lipseasca ceva acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie pierduta myno myno Buna ziua ! Cu 27 ani in urma,pe vremea comunismului, sotul meu a fugit in America. Statul roman i-a consficat jumate din avere ( cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)
Cetetenie romana mohammed inas mohammed inas sunt cetetana streine din iraq si am azil de 5 ani in romania si vreau se de pun acte de cetetenie romana dar nu stiu ce acte trebuie si unde se de pun va rog ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana Vlad Nicoleta Vlad Nicoleta Buna ziua, Fiind cetatean roman dar casatorita cu un cetatean strain ma intereseaza sa stiu ce drepturi are sotul meu pentru cererea cetateniei. (vezi toată discuția)