avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Buna ziua. As dori sa stiu cum ar trebui sa sune o cerere pentru daune morale. In termeni generali.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:59, 12 Iulie 2011
Daca fomulati o cerere trebuie sa aratati suma pe care o pretindeti ca daune morale si cum se justifica ea, adica ce anume prejudiciu moral a creat, atingerea imaginii si vietii publice, suferinte psihice, etc. Temeiul de drept este art. 998 si 999 din Codul civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale si materiale denisse83 denisse83 referitor la daunele:-/ morale si materiale (daca ma poate ajuta si pe mine cineva) ma intereseaza cand se pot cere si cum? pe ce criterii?trebuie sa aduci ... (vezi toată discuția)
Daune morale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma ... (vezi toată discuția)
Repararea prejudiciilor morale cerute de o persoana juridica multescu99 multescu99 Va rog sa-mi spuneti daca o persoana juridica poate sa ceara repararea prejudiciilor morale de la o institutie publica, care i-a lezat imaginea?Care este ... (vezi toată discuția)