As vrea sa trimit o adresa catre o presoana care sa demonstreze ca este proprietarul unui teren, dar nu stiu cum sa procedez. Am rugamintea sa-mi spuneti cum sa intocemesc aceasta adresa, daca se poate si un exemplu.Multumesc anticipat.
Parintii mei locuiesc intr-o casa de peste 30 ade ani si au platit chirie catre o societate in tot acets timp. Paintii mei nu stiu sigur daca aceasta societate este adevarata proprietara, de aceea vor sa faca o adresa pentru a afla daca respectiva societte este adevarata proprietara.
Pentru uzucapiunea de 30 de ani trebuie exercitarea unei posesii utile timp de 30 ani, fie aceasta chiar si de rea credinta, si fara vreun titlu .
Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar.
Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului, titularul dreptului de proprietate fiind cunoscut si inscris in cartea funciara.
Pe dvs. va intereseaza sa obtina parintii dvs. act de proprietate pe casa , sau pe terenul aferent? Ce act au intocmit parintii cu acea firma?Acest act trebuie studiat de un avocat.
Fond funciar
dan944
Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)