avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

As vrea sa trimit o adresa catre o presoana care sa demonstreze ca este proprietarul unui teren, dar nu stiu cum sa procedez. Am rugamintea sa-mi spuneti cum sa intocemesc aceasta adresa, daca se poate si un exemplu.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:39, 14 Iulie 2011
In ce context sa dovedeasca ca este proprietarul unui teren? Adica ce doriti sa faceti?
Parintii mei locuiesc intr-o casa de peste 30 ade ani si au platit chirie catre o societate in tot acets timp. Paintii mei nu stiu sigur daca aceasta societate este adevarata proprietara, de aceea vor sa faca o adresa pentru a afla daca respectiva societte este adevarata proprietara.

este vorba mai exact de uzucapiune
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
sara8, utilizator
Pentru uzucapiunea de 30 de ani trebuie exercitarea unei posesii utile timp de 30 ani, fie aceasta chiar si de rea credinta, si fara vreun titlu .
Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar.
Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului, titularul dreptului de proprietate fiind cunoscut si inscris in cartea funciara.
Pe dvs. va intereseaza sa obtina parintii dvs. act de proprietate pe casa , sau pe terenul aferent? Ce act au intocmit parintii cu acea firma?Acest act trebuie studiat de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui teren hangiunel hangiunel multumesc anticipat pentru raspuns. tatal meu are in stapanire un teren de circa 150 mp de peste 30 de ani dar nu are act pe el cum poate sa dobandeasca un ... (vezi toată discuția)
Fond funciar dan944 dan944 Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)