avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... contract comodat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

contract comodat

ce acte imi trebuie ca sa plec in bulgaria in concediu cu masina de la firma la care sint angajat,
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 09:59, 13 Iulie 2011
Imputernicire data de proprietarul autot. in care se precizeaza in clar destinatia, perioada de timp in care se face deplasarea si datele persoanei ce va conduce autot.
Principial destinatia poate fi precizata asa : In toate tarile UE, si.....
Perioada de timp poate fi si nelimitata.
Insa este necesara si o traducere eventual legalizata, fie in limba tarii unde se foloseste masina, fie intr-una din limbile mai folosite in UE (engleza, germana, franceza)
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Am uitat sa va precizez ca aceasta imputernicire "trebuie" avuta doar in Romania. Adica este ceruta doar de autoritatile romanesti.:D

Personal am mers cu masina firmei prin multe tari UE si non UE, si mi-a fost ceruta doar o singura dovada: Talonul masinii

In toate tarile civilizate este singura dovada ca "esti imputernicit" sa conduci o masina destinata doar transportului de persoane. Insa in Romania mai trebuie sa castige si statul prin taxele ce le poate percepe (legalizare, de ce nu chiar autentificare si apostile de la Haga? ) si apoi prin amenzi aplicate daca nu ai aceste "imputerniciri" X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten criss_ty criss_ty Buna ziua, doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten. am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de ... (vezi toată discuția)
Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din bulgaria! LUCk33ro LUCk33ro Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege? \"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care ... (vezi toată discuția)
Procura notariala pentru tara membra ue (bulgaria) zeppelyn20 zeppelyn20 sunt din iasi si doresc sa imputernicesc o persoana pentru a folosi si pentru a putea iesi din tara cu un autoturism. Am fost la mai multe cabinete notariale ... (vezi toată discuția)