avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de custodie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de custodie

Buna ziua!
O societate comerciala apare cu datorie la firma la care lucrez eu......dansii vor sa ne lase marfa in custodie, cu contract de custodie.....ce se poate stipula in acest contract pentru ca noi sa fie sub protectie legala si sa nu ne trezim cu surprize apoi, gen ne-am folosit de marfa abuziv, etc.....am vrea, daca este psibil, sa stipulam, cu acordul lor, sa ne putem folosi de marfa cum am dori, inclusiv sa instrainam, prin vanzare....daca acest lucru ar fi posibil, cine ar emite facura fiscala de vanzare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiaaydogan , utilizator 12:14, 12 Iulie 2011
Nu puteti sa va folositi de marfurile respective in interes personal. Contractul de custodie, este in fapt un contract de depozit.
Obligatiile dvs ca depozitari vor fi :
a) să păstreze bunurile primite în depozit si să îngrijeasca de ele asa cum se îngrijeste de bunurile sale;
b) sä asigure integritatea bunurilor ce i s-au încredintat, să ia mäsuri de prevenire a deteriorării sau degradării br;
c) să nu folosească bunurile în interes personal;
d) să nu înstraineze bunurile care fac obiectul prezentului contract;
e) să ia măsuri pentru asigurarea si garantarea secretului depozitului;
f) sä restituie bunurile în starea în care au fost preluate la expirarea duratei prezentului contract sau la cererea deponentului. Restituirea bunurilor se va face de la locul de depozitare pe cheltuiala deponentului.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract are cineva un contract de arhiva, pentru arhivare? (vezi toată discuția)
Proces verbal de custodie huti huti Cand se intocmeste acest proces verbal ? (vezi toată discuția)
Drept de detinere Filman Filman Buna ziua, In vederea autorizarii unei activitati am avut nevoie de un contract de inchiriere asupra unui spatiu din care sa reiasa ca am dreptul de ... (vezi toată discuția)