Cine trebuie sa depuna cererea de divort?
Puteti formula o cerere
impreuna de divort prin acord (art. 38 C. fam.). Avantajul este ca nu se mai administreaza probe si, in principiu, sunt incuviintate invoielile dintre soti privitoare la celelalte capete de cerere (minori, pensie, nume sotie, partaj)
Daca se poate un model de formulare al acestei cereri !Daca in cererea de divort se mentioneaza despre intelegerea in ceea ce priveste custodia copiilor si intelegerea de partaj?
Domnule Preşedinte,
Subsemnaţii _________ şi _________, cu ultimul domiciliu comun în _________, solicităm ca, prin hotărârea ce o veţi pronunţa, să dispuneţi
Desfacerea căsătoriei noastre prin acord
De asemenea, solicităm:
- revenirea soţiei/soţului la numele anterior căsătoriei, acela de _________
- incredintarea spre crestere si educare a copiilor nosri minori, respectiv ______ nascut la data de _________ si ________, nascut la data de _______ astfel :
- partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei astfel (se descrie fiecare bun imobil sau mobil si se evalueaza)
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Ne întemeiem acţiunea pe dispoziţiile art. 36, art. 38, art. 42 C. fam.,
Probe: În dovedirea acţiunii solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri, pe aspectul _________
Anexăm: originalul certificatului de căsătorie şi, în copie certificată, copiile certificate ale certificatelor de nastere ale copiilor minori, următoarele înscrisuri: _________, precum şi chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru de 8 lei şi timbrul judiciar de o,30 lei.
semnatura 1 ________ semnatura 2 _________
Domnului Presedinte al Judecatoriei ___________
Cam asta ar fi!
IMPORTANT: Daca ati stabilit care este masa bunurilor supuse partajului mergeti la un mediator si incheiati un acord de mediere privind partajul bunurilor (eventual si al datoriilor) comune.
Acel acord il veti prezenta in instanta iar instanta va fi obligata sa tina cont de el.
In acest fel veti evita taxa judiciara de 3% pentru partaj.
Succes!