Buna ziua
m-am casatorit in Italia in 2007 cu un cetatean italian. De doi ani santem despartit si as dori sa intentez divort, numai ca in Italia ar trebui sa cer separarea si de abia dupa 3 ani am putea divorta. Nu avem copii si nu avem bunuri in comun.
Intrebarea mea este : daca intentez divort in Romania am vreo sansa sa il si obtin?
Stiu ca trebuie sa transcriu casatoria in Romania dar as dori sa stiu daca as avea vreo posibilitate. Vamultumesc pentru atentia pe care o veti acorda intrebarii mele
Cu stima
Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, la 1 octombrie 2011, se va aplica art.2957:
"Art. 2.597. - Sotii pot alege de comun acord una dintre următoarele legi aplicabile divortului:
a) legea statului pe teritoriul căruia sotii au resedinta obisnuită comună la data
conventiei de alegere a legii aplicabile
b) legea statului pe teritoriul căruia sotii au avut ultima resedintă obisnuită comună,
dacă cel putin unul dintre ei mai locuieste acolo la data conventiei de alegere a legii
aplicabile;
c) legea statului al cărui cetătean este unul dintre soti;
d) legea statului pe teritoriul căruia sotii au locuit cel putin 3 ani;
e) legea română."
Tebuie incheiata in scris conventia de alegere a legii aplicabile divortului, semnata si datata de soti.
Luati legatura cu un avocat pentru mai multe informatii si rezolvarea divortului.
Abandon familie
123george
buna ziua acum 3 ani sotia mea a plecat la munca an belgia iar ue am ramas an tara sa am grija de 2 copiii fiind si angajat ca gestionar la o firma de ... (vezi toată discuția)